Bvc-besök med de två minsta tjejerna..

Vi startade vår lediga fredag med ett besök på bvc. För mig , Line och Lucie. Det gick så bra, Lucie var lite försynt först men det gick snabbt över. Hon är som alla våra barn ganska pratig, så jag blir alltid förvånad när hon blir lite försynt. Men hon klarade allt galant. Vilket kändes bra. Så nu kan vi bock av det.

Sen vet jag att jag skrivit om detta tidigare gällande viktkurvor som bvc använder sig av, när de redan i såhär liten ålder börjar prata kring vikt och kurvor. Jag vet att de måste nämna det , men jag tycker det är fel att det redan börjar pratas om detta i så låg ålder. Hon nämde det hela att hon tyckte att Lucies viktkurva pekade lite uppåt, alltså det var så lite så jag knappt såg det, jag tycker inte på något sätt hon är ett barn med någon slags övervikt. Det var väl inte vad bvc-sköterskan menade heller, men hon ville ändå lite snyggt nämna att vi typ ” ska tänka på det”.Jag blir bara så provocerad hur trångsynt allt känns. Jag har ju en nära familj till oss som kämpar med barn som har svårt med maten tex. Då känns allt så fel att man redan nu ska prata vikt. De är barn och de är så himla små än så länge. Det räcker väl med hur världen är , och hur dumma barn kan vara sen när de blir äldre och växer upp. Jag har egentligen ingen lösning på problemet , men jag känner ibland att det känns så trångsynt. Kanske skulle man kunna göra detta på ett annat sätt så allt inte bara ska handla om kurvor hela tiden, utan någon slags mer helhet? Kanske inte går, men hur som så kan jag bli provocerad. Jag känner inte alls att Lucie på något vis är överviktig, Hon har dessutom vägt lika mycket sist vi vägde henne när vi var på barnakuten i höstas som nu.. Nåväl. Jag är glad att allt ser fint ut och att de mår bra. ♥

Sen var det dags för lilla Lines besök. Vikt och läng såklart, liten växer, idag vägde hon 5500 gram och var 58 lång. Jag har lite smått tagit fram storlek 62. Som än är lite stort men hellre lite stort och luftigt än för litet. Men hon kan fortfarande ha 56 i vissa saker. Allt såg fint ut och vi avlutade besöket med sprutor. Tänk att hon redan är 3 månader och det var dags för vaccin. Hon blev ledsen av sprutorna, men det gick över snabbt. Efter lite mys. Hon har varit lite gnällig ikväll och nu kände jag att hon har fått lite feber. Lilla snuttan. Hoppas snart hon mår lite bättre. Även om jag vet att de beror på vaccinet så tycker jag så synd om henne. ♥ Ju äldre man blir, ju fler barn man får så blir iaf jag mer pipplig. Så nu ska hon få sova mellan oss i sitt babynest. vill ha henne nära. Känns på något vis som att hon är närmare än att hon sover i sitt bedsidecrib 🙂 Man är ju bra lustig :p

Jag har i mig själv haft en riktig pms dag, faktiskt mått riktigt dåligt. jag är SÅ avundsjuk på personer som slipper detta. Det är SÅ mycket hormoner, humörsvängningar och hjärnspöken som känns så äkta. Åt alla håll o kanter. jag blir SÅ arg , för att sen blir otroligt ledsen, och vill bara gråta. men jag orkar inte alltid gråta heller, för det dränerar verkligen sin energi.  Jag ska försöka tvinga mig ut och röra på mig oftare än vad jag gör. Hoppas kunna kanske hitta lite lycka i det. Men när jag är som mest nere i det svarta pms-hålet, så är det svårt att tvinga sig till saker ens. O framförallt njuta av dom. Men jag tänker att jag ska börja lyssna på podd och ta en promenad. Rensa huvudet på lustiga tankar och sedan komma hem med energi. Hoppas verkligen att det blir en bättre dag i morgon. Ledig helg tillsammans och det vill vi njuta av. ♥

Ska försöka sova lite nu , tittar in igen imorgon.
Kram/ Angelica

3 reaktioner till “Bvc-besök med de två minsta tjejerna..

  1. Jättefina barn ni har, tror inte man ska ta så hårt på det där med viktkurvor. Och det är ju ännu värre om inte barn vill äta. Lycka till med allt./MH

  2. Ja de där kurvorna kan ibland stressa mig. Får jag fråga om hur lång och hur mycket hon vägde? Jag har en tjej aom är lika gammal och rädd att bvc också ska klaga på hennes kurvor nör vi ska dit
    Trevlig helg

    1. Line vägde 5510 och var 58cm lång nu på hennes 3 månaders besök 🤎 hon följer sin egna kurva fint, håller tummarna för att din tjej med följer sina fint , trevlig helg ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer