Bvc besök och mjölkallergiker?

Familjen är samlad igen. De två stora barnen har sovit hos farmor i två nätter. Det har verkligen varit tomt utan dom, man är verkligen van vid att ha de tre runt i kring sig. Men dom har haft det bra, och de sov imorse när vi kom dit efter att vi rymde hemifrån medans snickaren renoverade. Snart är det klart och då börjar det roliga.  Vi var iväg hos färgaffären idag och fortsatte planera kommande renoveringar av huset. Ser verkligen fram emot att ta med er på resan, det är SÅ jäkla kul även om det är sjukt jobbig periodvis. Mycket har stannat upp och vi har många kartonger i garaget som vi ej packat upp ännu. Ingen stress iofs. Huvudsaken är att garaget är tomt tills snön kommer och vi vill köra in bilen  😉

Idag har vi varit på bvc med lilla Leona, hon är inte så liten längre, nu väger hon 4620gram och är 55cm lång. Hon är verkligen inte nyfödd längre. Älskade lilla snuttan. ♥
Hon har även lite röda prickar i ansiktet som jag trott är värmeutslag men sköterskan sa att det kanske kunde vara så att hon var lite allergisk mot mjölk protein, så vi fick ny ersättning som vi ska testa och sen ska jag ringa i slutet på veckan så får vi se om prickarna har försvunnit. Ingen av de andra barnen har haft detta så det är något nytt för mig.

Så vi får se om det blir bättre efter några dagar med detta. Har ni erfarenhet av denna ersättning?

Leia har suttit under eftermiddagen och byggt med lego, hon är verkligen duktig och tycker det är så roligt, hon bygger hus om och om igen. Jag är superkass på att bygga med lego så det har hon inte ärvt från mig!


Stolt som en tupp! 🙂

Nu ska jag krypa ner i sängen, jag tänker att jag ska lägga mig tidigt varje kväll, men jag misslyckas verkligen hela tiden!
Imorgon kommer snickaren och fixar det sista, sen börjar renoveringen av hallen. YEY! Det blir bra när det är färdigt hörrni.
På torsdag tar vi ett brejk från allt och åker till Astrid Lindgrens värld över dagen. Ett välbehövligt lite brejk från byggkaoset.

Sov gott fina ni ♥

Kram/ Angelica

8 reaktioner till “Bvc besök och mjölkallergiker?

 1. Vår äldsta son va mjölkproteinintollerant sitt första år och då fick vi althéra utskrivet. Den smakar vedervärdigt i början så vi fick söta vattnet och successivt dra ner på det. Men den sorten du har blev vi ”varnade” för. Den innehöll något som inte va bra. Såhär några år senare kommer jag dock inte ihåg vad, och de kan ju ha ändrat receptet. Vi märkte iaf på mindre än 12 timmar att den nya ersättningen hjälpte mot hans mage 🙂

 2. Hej. Jag har haft 2 barn med mjölkprotein allergi. 3e barnet konstaterades vara känslig för mjölkprotein. Är nu gravid med 4e barnet. Dock aldrig testat på den sorten du har. Utan nutramigen. Misstanke om mjölkallergi för prickar i ansiktet lät enligt mig lite konstigt. Jag fick kämpa för att få utreda mina om dem var det. Några frågor som fick mig att tänka på var. Verkar hon ha ont i magen när hon äter? Kräks hon mycket? Är hennes avföring normal? Mina barn dem skrek och kräktes dygnet runt i stort sett. Om dem inte lyckats somna av ren utmattning. Förlåt om jag låter lite negativ är verkligen inte min mening.

  1. Hej Johanna, ingen fara, tycker det är bra med input då jag är helt ny på detta. Men magen är normal, skriker sldrig och är en snäll och nöjd bebis! Så det känns inte som dessa prickar är detta? Hur lång tid tar det innan prickarna ska gå ner och bli bättre när MSN byter ersättning ? Har inte märkt skillnad ännu..

   Kram

   1. Ska jag vara ärlig. Nej jag tycker inte det låter som det. Men är bra att bvc sköterskan vill kolla upp prickarna 🙂 jag märkte skillnad direkt på mina barn när de fick mjölkproteinfria ersättningen. Äldsta hade också prickat i ansiktet men dem försvann inte av mjölkfri kost utan det var hormonprickar hon hade.
    Kram

 3. Ha så mysigt på Astrid Lindgrens Värld ?
  Vi var där igår och hade en toppendag från början till slut. Jag kan verkligen rekommendera Bröderna Lejonhjärta om dina barn gillar lite spänning och äventyr. Mina barn älskade det och vi såg på tre av deras föreställningar. Kika gärna in på min blogg, jag har lagt upp lite bilder från vårt besök där igår.
  Kram Annika

  http://blogg.alltforforaldrar.se/frulilja/2017/07/12/astrid-lindgrens-varld-❤%EF%B8%8F/

 4. Vår äldsta hade också mjölkallergi o ägg när han var mindre. Jag slutade amma vid 5 månader och då fick han en ersättning. Men den hette inte sådär. Vi hämtade ut på apoteket. Var inga problem alls och han blev en helt annan bebis när vi övergick till mjölkfritt. Inte ont i magen, kräktes inte lika mycket och bajsade normalt och varje dag. Lycka till hoppas prickarna försvinner

 5. Jag har sex barn… flera av dem ha fått prickar i ansiktet särskilt kring en månaders ålder…
  Min bvc ha förklarat de som ”en månaders prickar” bara.. typ nå slags hormonprickar..
  Så jag skulle tro att Leons här de. Ingen fara i såfall.. De går över å stör inte henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg