Det sprudlar om Leias väggar..

Godkväll, har precis förberett allt inför morgondagen. Klockan ringer tidigt för imorgon blir det en heldag på Astrid Lindgrens Värld. Håller tummarna för att vädret blir bra. Det ska bli så mysigt att lämna allt renoveringskaos här hemma för en dag och komma hem med lite ny energi.

Snickaren gjorde det sista i förmiddags så nu ligger allt hos oss. Eftersom det blev renovering av hallen nu, (vi har fått ändra lite i vår planering) har vi bestämt oss för att ta tag i trappen också. Den ska bli vit och vi ska rycka bort heltäckningsmattan som ligger och byta ut. Det sägs att det ska vara riktigt jobbigt att slita bort heltäckningsmatta sådär. Den har ju legat sen huset byggdes 78 så jag tror det är dags för att fräscha upp den lite. Antingen om vi ska lägga dit en helt ny lika stor som den som ligger idag, eller om vi kanske skulle lägga dit halvmånar? vad är snyggast?

 

Googlade fram lite bilder, våran trappa ser ut som den översta bilden så därför tänker jag att det kanske är snyggast att ej ha halvmåne?

Kan tänka mig att vi startar projektet i helgen, det kommer ändå ta ett bra tag att få ordning hela hallen..

Medans snickaren var här i morse och pappan i huset var på jobbet så passade jag och de stora barnen på att börja måla inne i Leias rum. Vi började med hennes fondvägg. Även hon har en gammelrosa kulör, fast den är något mörkare.. Lite svårt att få färgen helt rättvis tycker jag.

Färgen heter sprudlande och är från Nordsjö, den exakta färgkoden är C8.10.70.
Jag tycker det är extra roligt att den vi färg vi valt att måla med blivit bäst i test av PLUS när de testade 12 olika färgsorter. Jag förstår att den blev det, eftersom den är så lätt att jobba med, den täcker bra osv. Ni kan läsa mer HÄR om vilka kriterier den uppfyller.

Första strykningen av väggen gjorde i stort sätt tjejerna helt själva. De tycker det är minst lika roligt som mig att måla.

Det är något visst att sätta sin egen prägel på väggarna i vårt egna hus! ♥

Tusen tack förresten till alla er som engagerat sig gällande att de tror att Leona kan ha mjölkproteinallergi. När jag läser era kommentarer så börjar jag fundera på om hon faktiskt är det? Det är inte så många kriterier som hon uppfyller. Jag tänkte att jag ska försöka fota hennes prickar så kan ni kika och se vad ni tror.. Jag uppskattar verkligen att ni är så många som engagerar er. Både här i bloggen och på instagram. ♥


Var och färgade håret hos min älskade svägerska idag också, första färgningen sen Leona kom , och idag blev det så grått som vi velat. TJIHO! Så jäkla nöjd! ♥
Nu ska jag krypa ner i sängen. Kikar in imorgon igen!

Ta hand om er! KRAM ♥

 

 

 

4 reaktioner till “Det sprudlar om Leias väggar..

  1. Helt klart med helsvarta trappsteg…så ska jag oxå göra när vi ska fixa trappan ??

    Va fint tjejjerna får☺??
    Så himla kul när vi få följa före o efter??
    Kram.. .

  2. Jag tycker översta trappen var finast. Sen det här med mjölkallergi av alla de slag. NEJ. Det är väldigt få som är det. Förstår inte varför syrror ska prata om sånt hela tiden. Inga bäbisars tarmar är färdiga utan behöver tid på sig. Plitor har alla barn mer eller mindre utan att det är något. Kan vara så himla mycket, oftast hormonplitor. Det vore bättre om mammor och pappor och framförallt ssk att inte se mer än vad som syns. Komsi till doktorn om barnet är dåligt. Det märker man om det är. Det är slött, går inte upp i vikt man får inte kontakt med barnet osv. Alla barn skriker, alla barn har plitor, rivmärken och magvärk utan att det är något. Dom typ 3 -5% som är allergiska är inte fler än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg