De är verkligen två helt olika individer!

Trött trött trött, alltså i morse var katten här hemma billig, halv sex kom hon in och jamade så det stod härliga till i sovrummet, då hade hon käkat sin frukost och ville ut, jag var så trött att ögonen gick i kors, jag tänkte att jag försöker sova vidare, men ger sig inte med sitt jamande, så lika bra att pallra sig upp och släppa ut henne. Men sen hade jag svårt att somna om de där få minutrarna innan klockan ringer. Då kommer tankarna som snurrar och snurrar.

Imorse snurrade tankarna mest kring Lowa. Minns ni hur vi hade det när Leia började förskoleklass, vår egna lilla ängsliga snutta som blivit så stark nu. NI kan läsa mer om hur hon hade det för några år sen HÄR.
Med Lowa har jag inte alls varit orolig på det sättet, hon och Leia är totalt olika. Lowa är totalt orädd för allting, henne sätter man sig inte på i första taget. Hon är modig och står för vad hon tycker.
Hon har i flera dagar berättat hemma att hon tycker att hennes lärare skäller väldigt mycket på henne, hon känner att det bara är hon som får mycket tillsägelser. Jag vet också att hon är väldigt framåt, ibland kan man tro att hon har knäck i öronen för att hon lyssnar så fruktansvärt dåligt och man får säga till henne flera gånger. Men hon är också 6 år. Läser man om 6 åringar så är detta inget utöver det vanliga. Att dom har myror i brallan och ibland kanske inte har så lätt för att koncentrera sig och sitta still.

Vi pratar dagligen med henne hur viktigt vi tycker det är att hon lyssnar, både här hemma och i skolan, för om barnen bara lyssnar, den lilla detaljen som inte borde vara så svår så skulle man inte ha några tjafs alls här hemma tex.
Igår hade Lowa och hennes fröken kommit ihop sig igen, och Lowa hade blivit ledsen och även lite arg. Det hade blivit en incident med ett annat barn, och Lowa hade blivit anklagad för något hon inte gjort. Hon förklarade sig att hon inte hade gjort det. Vilket resulterade i att hon inte hade bett om ursäkt eftersom hon inte hade gjort något fel. Hon är väldigt smart min unga dam, dessutom är hon väldigt lik sin pappa när det kommer till detta, hon ogillar nämligen orättvisor, och det visar hon också.
Jag pratade med Lowas fröken igår som ringde. vi pratade även med Lowa om incidenten, hon sa fortsatt att hon inte hade gjort något och började gråta. Ibland kan det självklart bli missförstånd. Jag har nämligen svårt att tro att hon skulle ljuga för oss.Håller tummarna för att det blir bättre. ♥ Jag är så stolt över att de båda barnen faktiskt berättar för oss om det är någonting, vi har alltid sagt att vad det än är så kan de alltid prata med oss! ♥

Idag efter skolan ska vi har riktigt fredagsmys tänkte jag, jag ska ta med barnen till vår ganska nyöppnade godisbutik i stan, livsfarligt att åka dit dock, för det går aldrig att handla lite, Det är superfärskt och finns massor av olika goda sorter. Men vi ska fira in helgen tänkte jag, tacos till kvällsmat, och sen en film i soffan innan de ska sova. Leona brukar somna ganska skapligt och då tycker de stora tjejerna att det är mysigt att krypa upp i soffan och titta på en film.  Hur ser era fredagar ut? ♥

Nu ska jag visa er boken jag fick av min mamma, ni var fler som blev intresserade, och den är så himla bra skriven.
Sen blir jag lite ledsen när jag läser den, lite ledsen för mina barns skull att man mår dåligt. Så spinner man vidare och så kommer man in i dåliga tankar där också, så där får man försöka bryta och vänta till något bra i stället.
Jag tror boken kommer hjälpa och få barnen att förstå på ett annat plan, vissa grejer som står är SÅ himla klockrena!
I slutet av boken finns det flera tips och trix för barnen vad de kan underlätta oss stressade vuxna med! ♥ Jag vet faktiskt inte vart mamma har köpt boken, vill ni att jag ska kolla med henne? ♥

Nu ska jag försöka sätta upp två nya hyllor som jag har fyndat idag, Jag tror de kommer göra sig fint i vardagsrummet vid matbordet!

Hoppas ni får en fin fredag! ♥
Puss & kram och tack för att just DU kikar in här! ♥

En reaktion till “De är verkligen två helt olika individer!

  1. Oj vad jag känner igen mig i det du skriver! Vi har oxå två helt olika barn. Dottern på 7 år är väldigt lugn utav sig. Gillar o leka me dockor, pyssla rita mm. O är ganska blyg o försiktigt av sig. Sen har vi en pojke på 6 år som älskar att röra på sig, helt hela tiden ? Det är full fart o han är mer framåt av sig oxå o inte alls lika blyg o försiktig. Men sååå snäll o empatisk! Han började i förskoleklass nu o han har det lite tufft han me. Han har så himla svårt o säga nej o dras me i sina kompisars hyss även om han vet att det är fel. Efteråt berättar han ändå för oss om det hänt nåt under dagen o man märker verkligen att han sj förstår att det han gjorde inte va bra! När vi, el fröknarna ibland sagt åt honom har han ibland blivit ledsen för han vill verkligen inte förstöra för andra… Som fröken sa till honom: ”vi vet att du kan bättre”. O det håller jag me om! När jag pratade me honom härom dagen vad han skulle göra o säga när hans kompis ville hitta på nåt som inte va bra höll han me mig. Han har sedan gjort som jag sa nu tors o fre o då har det gått jätte bra i skolan! Men det krävs nog att man pratar titt som tätt med honom om det. Det som är så jobbigt är just det att jag VET att han inte vill göra sånna saker (”hyss”) men han vill/vågar inte säga nej. Sen blir han ju jätte ledsen när han blir tillsagd el det blir en konsekvens (tex hålla sig till en fröken ute under resten av dagen. El inte gå ut o leka när han kommer hem). Man hoppas ju att han me hjälp av oss vuxna kan lära sig o säga nej! Så jobbigt när det är hans bästa kompis som hittar på massa rackartyg! Vill inte skylla ifrån mig, men innan de lärde känna varandra (innan sommaren) hände det aldrig sånt här…..
    Det jag tycker är skönt me båda barnen är att de alltid vet att de kan prata me oss vad som än hänt! Även om de skulle va dom som gjort nå tokigt! Har sagt till dom att vi blir inte arga så länge ni säger sanningen. Det är om ni ljuger som vi blir det. För sanningen kommer fram. Så de berättar verkligen allt o det känns faktiskt sååå skönt!!???
    Hoppas det löser sig för Lowa! ? Jobbigt när det ska ”skära” sig me fröken oxå….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg