Dessa ska jag testa mot min pms!

Så var det fredag och helgen är här. Så skönt. Imorgon har jag en tid hos frisören, brukar ju få ungefär en gång i månaden. Ibland lite längre mellan, men är bortskämd att gå ofta. Får se vad jag ska fixa imorgon har inte riktigt bestämt mig vad jag ska göra, om jag ska klippa lite på längden eller inte, om jag ska bli ljusare eller inte ? Så vi får se.

Mamma är hemma från hennes operation också, så skönt att allt gått bra. Även om hon verkar ha ont. Håller tummarna att hon kryar sig snabbt.

Vet inte om ni har lyssnat på min och Maddes senaste podd? Vi pratar återigen om min pms, och hon trycker på att jag verkligen bör söka hjälp, jag öppet säger väl att jag ska det. Så jag måste ta tag i det om jag nu har lovat. Men jag har faktiskt dock köpt hem ett par nya kosttillskott som jag har börjat äta. Dock känns de för tidigt att avgöra någon effekt ännu. Men jag är otroligt spänd och hoppas att de fungerar. Men ja antar att jag ändå inte kommer ifrån att söka till Gyn? Ska väl åtminstone, ringa. Men jag erkänner att jag drar mig för det, för jag lovar att de kommer säga att jag ska ringa vårdcentralen ( eftersom min bm sa det) men det känns så fel, vill träffa en läkare som har förståelse för detta, och inte en allmänläkare. Det var hemskt nog den gången jag gjorde en gynundersökning på vårdcentralen… får rysningar bara av tanken..

Dessutom har jag fått min mens nu. Efter varje barn som jag fött så har jag också börjat blöda mer vid min mens. Jag känner mig så fruktansvärt trött och får ofta huvudvärk när jag har min mens. Då och då tar jag en järntablett, jag har kvar sedan jag var gravid eftersom jag aldrig äter järntabletterna då heller 😉 men jag tror även jag ska ta lite andra tillskott, Madde har berättat att hon fick hjälp av att äta b12 också. Så jag tänker att jag ska testa det och se om jag mår bättre. Inte i min pms, men kanske i att inte bli helt slut vid varje mens.

Nu ska jag krypa upp i soffan och kika på tv och slappna av.

Vi hörs snart igen.

Kramar/A

3 reaktioner till “Dessa ska jag testa mot min pms!

 1. Hej!
  Jag sökte till gyn i Motala för pms men har stått i kö i 6 mån och fortfarande inte fått någon tid. Jag kontaktade då privata gyn på solgatan och fick en tid samma månad. Jag fick hjälp direkt och provar just nu en medicin (bara första dagen så kan inte yttra mig om det än). Mot spändheten brukar jag äta magnesium, det både lugnar och gör en mer avslappnad.
  Med vänlig hälsning, Jossan

  1. Hej, men oj, är det sant… sjukt att man ska behöva vänta så länge och att du inte fått någon tid än.. hoppas att tabletterna hjälper för dig, vet heter dom du fick utskrivet ? Kram

   1. Tabletterna heter Spironolakton. Jag ska ta de cykliskt. Hoppas verkligen på att det ska hjälpa så man kan få må bra hela månaden istället för 2 veckor varje månad.
    Hoppas att du får rätsida på det och får må bra 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg