En heldag på Astrid Lindgrens Värld och jag tror jag ska vara lite modig.

God kväll fina ni. Hur har ni det i värmen? Har tänkt kika in här under hela dagen, men av någon anledning har det kommit saker emellan. Det här med att vara husägare och att det alltid finns något att göra, det stämmer verkligen! Idag fick vi testa på när en propp gick för att jag hade för många saker på samtidigt. Men det löste sig. 🙂

Igår hade vi en heldag på Astrid Lindgrens värld. Väldigt mysigt måste jag säga.Vi åkte tillsammans med Leias kompis Nellie och deras familj. Ni känner säkert igen barnen, som jag fotade för ett tag sen! 🙂 När vi var påväg dit diskuterade vi hur längesen det var vi var där, och jag tror vi var 2014 vi var där senast. Nu har barnen blivit lite äldre, framförallt Lowa, dock kommer hon ihåg massor sedan vi var där sist trots att hon bara var två år då. Hon hon har verkligen minne den lilla damen.
Vi stannade på vägen och käkade äggmackor, standard när vi åker iväg tidigt. ♥

När vi kom fram var det bara att gå rakt in då vi hade köpt biljetter innan online, så himla smidigt. Man slipper köer och kan lätt gå in genom att scanna en kod.

 Vi packade vår åsna full. Kylväskan fick plats under och vi fyllde även på sidokorgen. Älskar verkligen vår Donkey på det sättet.
Min favorit väska kommer ifrån Bagasi! Love it!


Leona sov mest hela dagen och var så duktig. 🙂

Första stoppet blev hos Lotta på Bråkmakargatan, Det är ju något visst med att gå där då man vet att alla filmer spelats in just där. Både jag och Sofie blev väldigt nostalgiska och man kommer ihåg mycket från när man var liten. Tänk att man själv är där och visar upp det för ens egna barn nu. Man börjar bli lite gammal 😉

Barnen var taggade på att gå in och kika i tant bergs hus.

Husen är ju verkligen väldigt små, mycket mindre än vad det känns i filmerna, men jag tycker det är väldigt häftigt att dom bevarat det så fint som de gjort. Man blir faktiskt riktigt sugen på att kolla på filmerna igen, även om jag personligen inte är ett stort fan av Lotta just, jag minns att när Leia var mindre och hon tittade på Lotta så blev hon exakt likadan som henne. haha. ;P
Efter besökte i tant Berg hus gick vi genom staketet och in i Lottas hus.


Vi fortsatte sedan vårt äventyr och kikade in hos Nils Karlsson Pyssling. Roligt med allt som är så himla stort 🙂Lilla Leona ♥, här ser ni hennes utslag. Men med tanke på att det inte blivit bättre av att hon ätit den mjölkfria ersättningen så har vi nu uteslutit det. Jag vill verkligen tacka er alla som engagerat er, ni är otroliga. Jag är väldigt insatt men efter att ha fått höra era historier och även sett bilder på era finisar så förstår jag att hon inte har mjölkallergi, så vi har gått tillbaka till vanliga ersättningen och jag har köpt en mjukgörande kräm som jag ska smörja med. Jag tror mer på hormonplitor och värmeutslag, hon är väldigt varm av sig nämligen, Vad tror ni?


Barnen hittade en roliga stol och ville bli fotade 😉Vi Avslutade med ett besök i godisbutiken. Godiset var så himla färskt och jag älskar att det känns så gammaldags och mysigt! ♥

Vi hade verkligen en fantastisk dag och man somnade ovaggade när man kom hem både vi barn och vuxna. ♥

Dock är det alltid väldigt roligt när man gjort något sånt här och man frågar barnen vad som var det bästa, så fick jag till svar av Lowa ”godiset”. Det är tacken man får för att man åker iväg en heldag som är tillägnat bara barnen 😉
Men jag var tydligen lika dan, jag pratade med mina systrars pappa idag i telefonen, och han berättade om när vi var på en resa när jag var liten. Så hade jag tyckt att det bästa med hela resan var att vi åkte i en bil som hade AC. HAHAHA.

Undra om man kanske skulle lära sig något av detta, att barn faktiskt uppskattar de små sakerna, eller vad tror ni? Brukar era barn också vara så?♥

I vanlig ordning så kommer jag visst i säng väldigt sent. Dagen har gått i ett, vi fick leverans av utemöblerna, som blev SÅ bra verkligen. Exakt som jag tänkt mig. Visar er imorgon, men några av er som följer mig på instagram har sett en liten tjuvkik. Det är inte hundra procent klart ännu men på god väg. Följer ni mig inte på instagram så kan ni göra det HÄR.

Vi har påbörjat projekt renovera trapp, och jag har fortsatt måla i Leias rum. Vi har hunnit med att åka till handelsträdgården och köpa blommor och sedan fick vi en spontant besök av Madde & Micke med barn. Älskar våra små dejter! ♥ Madde och jag började prata inredning, vi har veklingen samma smaker oftast. Dock fick hon mig att öppna mitt sinne lite mer idag, och jag tror att jag faktiskt kanske ska vara lite vågad till renoveringen i sovrummet när den väl tar fart. 😉 Jag visar er allt imorgon!

Puss och kram / A

4 reaktioner till “En heldag på Astrid Lindgrens Värld och jag tror jag ska vara lite modig.

  1. Åå så mysigt med Astrid Lindgrens värld!
    Älskar nästa alla hennes sagor och har inget emot att se eller höra dem igen som vuxen. 🙂
    För mina barn behöver man inte alls göra sig till speciellt mycket. Det är verkligen de små sakerna i livet som gör det.
    Tex så bor vi så till att vi alltid tar bilen när vi ska någonstans. Så när vi väl åker buss eller tåg är det helt fantastiskt. Eller att man kan packa lite enkel picknick och sätta sig någonstans i trädgården el gå till närmast skog är ju också superkul för dom. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg