Graviditet nummer 5♥,  Vardag

Gravid vecka 29!

En liten graviduppdatering. Appen säger 82 dagar kvar. Gud det känns så himla kort. Hur kan de gå så himla fort?
Förbereder jag något? knappt. haha. Snart måste jag börja boa ordentligt. ♥ Mycket har jag kvar sen Lucie, men lite nytt behöver fyllas på. Bland annat så har jag under ett tag kikat syskonvagn som ni vet.. Eftersom jag haft två buggabo donkey tidigare så lutar det åt en ny igen… Herregud de har ju släppt en ny variant precis, med massor av smarta funktioner. För att inte tala om hur snygg den är… Vi ska diskutera lite här hemma så får vi se vart det lutar.
Självklart behöver inte bebis vara utan vagn, vi har två enkel vagnar från Lucie i garaget. Om det krisar ♥ Samtidigt så skulle jag vilja sälja en , som vi nog inte kommer använda alls. Nåväl det löser sig säkert.

Som jag skrev i tidigare inlägg i förbigående så har jag haft många mötet inbokade denna vecka, igår var jag helt slut. Först på morgonen var det besök hos min barnmorska, först fick jag ta prover , de vanliga där de kollar blodsocker och järnvärdet. Än så länge ligger jag i det lägsta när det kommer till järnvärdet men ändå helt OK, trots att jag är dålig på att ta mina järntabletter. Glukos såg också fint ut. Sen tog de också ett rör blod för att kika så min kropp inte har börjat bilda antikroppar mot bebis i magen, eftersom som jag nämt tidigare att vi har olika blodgrupper.

Jag fick också en spruta igår hos barnmorskan, läkemedlet rhophylac, det har jag fått en gång tidigare och det var med Leona när hon låg i magen 2017. tidigare har jag inte fått det då det inte gav detta läkemedel under graviditeten in vårt landsting. Men nu så, Sist med Lucie behövde jag ej då hon är negativ i sin blodgrupp precis som jag. Det ger detta läkemedel i förebyggande att min kropp inte ska bilda antikroppar mot bebisblodgrupp i magen. ♥ Kommer även få en dos av detta efter förlossningen sen. De håller alltid lite extra koll på detta när man har två olika blodgrupper. Vilket känns extra tryggt. Detta är vårt fjärde barn som är positivt 🙂

Njuter för fullt av att känna hennes sparkar överallt i magen nu, hon är verkligen överallt uppe vid revbenen och neråt mot urinblåsan ibland, ( mindre skönt)  🙂 Men jag njuter, för känner jag inte tillräckligt så blir jag ju otroligt nojig för det. Jag pratade lite med min barnmorska om detta när jag var där också, Hon lyssnar och är så fortstående ♥ Och skulle även kolla upp om det fanns möjlighet för ett tillväxtultraljud. Det har jag fått med det andra och det skulle kännas tryggt. Hon vet ju hur nojig jag var sist, och jag tycker det går lite upp o ner nu, från dag till dag. Stackars bebis måste ju få sova i magen också tänker jag. Hicka har hon också till och från. Som alla våra barn haft. Mysigt, men undrar om hon själv tycker det är jobbigt? 🙂

Mående förövrig? Förutom att jag har foglossning som är hemsk, Så mår jag ändå bra i själva graviditeten. Allt illamående man hade tidigt har man verkligen förträngt. Hade önskat att jag slapp foglossningen förstås. Funderar på att skämma bort mig med en gravidmassage, var hos en barnmorska på det när jag var gravid med Lucie, det var så underbart. Det tål att tänkas på=)

Cravings då, ja ni, som med tre andra har jag även denna gång is ,alltså det är så SJUKT gott att knapra. MUMS!

Sömn just nu är också lite sisodär, alltså jag har svårt att hitta en bra position, men är otroligt glad över min gravdikudde,
Denna kudde är så fantastisk, för den ger stöd för hela kroppen ♥

Tittar in lite senare!
Önskar er en fin fredag!
Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.