Graviduppdatering v30, avbokad resa och besök på pinchos!

Jag missade förra veckans uppdatering kring v29, men jag tänker att jag väver ihop dessa veckor. Jag tror inte skillnaden är så stor, inte kring måendet iaf. Status är ungefär samma.
Jag märker att det börjar bli trångt för bebis i magen, men hon fortsätter att slå kullerbyttor och trycker ut både händer och fötter, magen ser för rolig ut ibland, jag försöker njuta så gott jag kan för jag vet ju hur mycket jag kommer sakna det sen när jag inte är gravid. Men ska inte sticka under stolen med att jag känner mig stor och otymplig. Minns inte om jag kände såhär sist eller om det faktiskt är stor skillnad, jag kanske faktiskt är större denna graviditet. Eller så har jag helt enkelt förträngt, men sen är det ju inte så himla många veckor kvar längre heller. ♥
Mitt i allt i mina tankar så blir jag orolig för att bebisen ska vara stor, bara för att jag känner mig större och otympligare denna gång, samtidigt som jag i nästa sekund kan bli orolig att hon är liten och att jag gärna skulle villa flödet i navelsträngen, med Leona gjorde jag två tillväxtUL just för att hon räknades som liten, men hon kom ju ut precis lagom på 3350gram.
Sist jag var hos bm så fick jag inte ur mig riktigt allt jag kände , men ska dit snart igen och tänker att jag ska prata mer då om alla mina hjärnspöken.

Fick en pyjamas av Rickard i julklapp som jag verkligen bor i just nu. så bekväm och skön.

Annars har jag haft en ganska dålig dag idag, känt mig allmänt nere och ledsen, det tar verkligen på krafterna när man inte är sig själv i kroppen och när man ständigt har ont. Jag önska så att jag kunde få uppleva endast positiva saker när man är gravid, sådär som vissa verkar ha det. Men inte min verklighet, och jag tänker att det kanske är fler som har krämpor än inte? Vad tror ni ? Eller vill man helst försköna allt? Jag har gråtit och gråtit, men efter en riktigt dålig dag så kan det bara bli bättre tänker jag. ♥ Jag vet att allt är värt det och jag skulle säkert göra om det tusen gånger om när man vet vad man får. Men ni vet, man är ju faktiskt inte mer än människa och då ser livet ut såhär ibland. ♥

Vi längtar och väntar..

Sist jag var på Kappahl så kunde jag inte motstå  att köpa med en liten overall hem, tänker att hon kanske behöver ha på sig den när vi åker hem från BB? Det kanske trots allt kan var lite kyligt där i början på mars? Jag har ju alltid fått sommarbebisar så är ju lite ny på detta med vårbebis 😉

Köpte den i storlek 56, den ser så pluttig ut, men om bebis är lika liten som de andra var när de föddes så kommer den säkert vara lite stor till en början! ♥

Idag känner jag av lite sammandragningar också, inte så de gör ont, men de kommer och går lite då o då. Allt övas väl antar jag=)

Såhär står det i appen om v30;
Just nu väger fostret ungefär 1,4 kilogram. Från och med nu kan det skilja mycket i vikt mellan olika foster. Det växer mycket och kommer att öka med ungefär 150 – 200 gram i veckan fram till förlossningen. Fostret är omkring 41 centimeter långt. Gener påverkar att vissa barn blir större och andra mindre. Det spelar också roll hur moderkakan fungerar. Fostret har så gott om plats att det kan vända sig. Ibland ligger det med stjärten och ibland med huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.

Du som är gravid kan lätt bli andfådd. Det beror bland annat på att lungornas volym ändras under graviditeten.
Haha bli lätt anfådd är bara förnamnet, jag flåsar verkligen såfort jag rör mig, men det tycker jag dock att jag har gjort många veckor tillbaka!

Jag hoppas morgondagen blir bättre, vi valde förresten att avboka vår vistelse till Göteborg, det kändes inte alls som någon bra idé när jag har så svårt att gå och dessutom Leia va febrig häromdagen, dock försvann den lika fort som den kom vilket är skönt. Så för att inte göra barnen alltför besvikna att det inte blev någon minisemester till Göteborg så tog vi med dom ut och åt på pinchos ikväll, verkligen uppskattat och mysigt, första gången vi besökte det i Örebro för några år sen tyckte inte jag det var något att ha, men jag tyckte faktiskt det var riktigt gott nu idag och väldigt smidigt att sköta allt via appen måste jag säga.

Det var första gången som Leona åt här och hon var verkligen överlycklig över den goda godisdrinken som hon fick beställa in.
Har ni haft en bra lördag?

Stor kram/Angelica

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg