Renovering huset

Här börjar resan på vårt nya kök!

22 oktober, 2017

Att våra renoveringsplaner inte blev alls som vi tänkt oss från början har inte undgått någon.. vi har snart bott här i 4 månader. Och huset är snart totalrenoverat. Bortsett från badrummen.

Vi har dividerat fram och tillbaka hur vi ska göra med vårt kök. Köket är i fint skick , förutom att det saknas socklar? Och att köket är i helt fel färg. Köket har som vardagsrummet endast ljusinsläpp från ett håll  . Så ett mörkbrunt kök gör att köket i sig blir väldigt väldigt mörkt. Vi har funderat på hur vi ska göra, köket är från 2006 och fungerar dugligt. Vi hade en tanke på om man kanske kan lämna in luckorna på lackning osv. Dessvärre är alla täckskivor i köket också mörkbruna , så det kändes som ett väldigt jobbigt projekt.
Här kommer bilder på hur köket ser ut idag! ( bilderna är tagna från när vi flyttade in precis )

Så när vi dessutom insåg att vi behövde riva hela köksgolvet så bestämde vi oss för att riva ut hela köket och bygga nytt. Det sista rummet att renovera sen är huset totalrenoverat från topp till tå och vi har satt vår prägel på detta!  Jag har ingen erfarenhet av att byta kök, har aldrig gjort detta tidigare. Men jag har googlat runt lite. Fått fantastiska tips från er, varit runt hos olika köksleverantörer och tagit in olika offerter. Vi har tillslut bestämt oss för att anlita kitchn and home i Linköping. De är är experter på kök och när vi kom dit första gången fick vi ett varmt mottagande . Butiken är lagom stor och man kan se flera olika kök uppställda. Första kontakten för mig känns väldigt viktig , jag vill känna ett förtroende med tanke på att en köksrenovering är ganska så stort och en stor investering. Här känns allt väldigt familjärt och man får upp en nära relation och kan verkligen bolla idéer.Tror ni att jag vi går och drömmer oss bort, det finns SÅ Mycket fint, och jag undrar hur vi ens ska kunna bestämma oss ordentligt!
På plats i butiken finns även en superfin lekhörna för barnen som är guld värd när man behöver gå runt i lugn och ro och kolla luckor , handtag osv. 

Efter vårt besök bestämde vi oss för att boka ett gratis hembesök. Då kommer Marcus hem och mäter och kikar på vad för lösningar som passar bäst. Vilka behov man har osv. Sedan får man ett förslag på hur köket skulle kunna tänkas bli.

 

En annan sak som också gjorde att vi valde just kitchn & home som leverantör är att de erbjuder hög kvalité. Samt att de har 30 års garanti! Snabb leverans dessutom! De erbjuder en helhetslösning, vilket känns väldigt tryggt! Nu är vi i början av processen, men när vi väl bestämt exakt hur vi vill ha det så levereras köket efter 2 veckor! Hur grymt är inte det?

Tror ni att jag längtar galet tills allt är färdigt? Dock så är det ju så svårt att bestämma sig, det finns så mycket fint och jag får beslutångest och hinner ändra mig tusen gånger om! Men jag vet att det kommer bli så jäkla bra.
Tänk, att innan julafton har vi ett sprillans nytt kök, exakt så som vi vill ha det! ♥

Ta hand om er, dags att krypa ner i sängen, Imorgon kommer elektrikern hit och ska kika lite på köket!
Så roligt att ni vill följa oss på denna resa!
Puss på er!

Läs också..

11 Kommentarer

 • Reply Linda 23 oktober, 2017 kl. 00:00

  Wow va spännande??? hoppas ni sen kan slappna av o njuta av ert fina hus ☺
  Va ni ha kämpat! Vilket jobb ni lagt ner?
  LYCKA TILL ?
  KRAM…

 • Reply Fia 23 oktober, 2017 kl. 11:07

  Tycker att kaklet och bänkskivorna i köket ändå ser helt okej ut, med lite vit färg på skåpsluckorna så hade det sett bra ut, men kan samtidigt förstå om ni vill ha helt nytt och toppmodernt. Förstår att det är svårt att välja och bestämma sig. Lycka till!

 • Reply Linda 23 oktober, 2017 kl. 13:10

  Ska inte lägga mig i men om jag bott hos er skulle jag ha tagit upp väggen mot stora rummet… fått in mera ljus gjort en stor köksö…. o hellre flyttat kyl o frys mot de fönstret . Efter diskbänken…. om ni ändå inte tänker använda stora rummet som tvrum… ett tips från mig bara? en köksö sväljer många skåp o utrymmen…
  Vit vitt o mkt ljuspunkter….
  Kram o stort lycka till med köket?

  • Reply angelica 23 oktober, 2017 kl. 13:31

   Ingen fara, gillar får era tips 🙂
   Det är min dröm att göra så ? men just nu tillkommer det för mycket att göra så för att väggen mellan käk och vardagarum är bärande , hade den inte varit det aå hade jag rivit den direkt ??
   Men det tänkter jag att vi gör nästa renovering av köket 😉 Hahah! Kramar ?

 • Reply Linda 23 oktober, 2017 kl. 13:13

  Kyl o frys bortanför spisen menar jag…

 • Reply Elin 23 oktober, 2017 kl. 18:17

  Åh vad spännande! Längtar redan efter att få se resultatet?

  • Reply angelica 23 oktober, 2017 kl. 18:39

   Vad gullig du är ? det gör jag också :)))

 • Reply ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 23 oktober, 2017 kl. 18:36

  Tror ni gjorde helt rätt :). Men hur ni fått slita :(. Hoppas er mardröm snart övergår till drömmen <3.

  • Reply angelica 23 oktober, 2017 kl. 21:04

   Ja det är mycket slit, men jag hoppas det också! Snart är allt färdigt och då börjar de roliga, att boa in sig och faktiskt börja packa upp flyttkartongerna som fortfarande står i garaget=P

 • Reply Mirre 23 oktober, 2017 kl. 21:57

  Oh vad roligt att göra om köket, jag längtar tills vi flyttar till vår nya lgh

 • Reply Karin 24 oktober, 2017 kl. 14:51

  Hej Håller med Linda som skriver här lite längre upp på bloggen.
  Vänta hellre med köket istället för nästa omgång.Blir ju bara dyrt och göra om flera gånger.
  Gör väl inget att vänta tills efter jul även om det tar tid.
  Köket är ju så viktigt man är ju där så mycket tid.
  Trivsel och mys är ju så viktiga.

 • Lämna en kommentar