Hur finner man rätt balans i sociala medier, och jag tycker det är vårt ansvar gentemot barnen.

Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på hur många som kikar in här och vill följa våran resa.. Extra roligt att ni vågar skriva några rader om er själva, det är så spännande att veta vilka ni som kikar in här är, så tack snälla ni för att ni tog er tiden. ♥ Det gjorde mig väldigt glad.


Älskade snittblommor som alltid får en på extra bra humör! 

De känns så bra att äntligen kunna skriva ut att vi väntar barn igen, så skönt att kunna ventilera alla känslor och vissa bitar faller på plats. Jag är så himla glad och pirrig och jag tycker fortfarande att känslan av att vi ska ha en till bebis är overkligt.♥ Men jag tror också att det kommer bli mer verkligt när man börjar känna rörelser och när magen börjar växa. Nu längtar man lite, och till slutet ska ni se att jag kommer gnälla och vara trött på den 😉

På tal om rörelser i magen, jag minns inte exakt nä jag började känns fladder med Leonis eller de andra tjejerna. Men har för mig att det ändå var ganska så tidigt, kanske v 18 eller så? Om jag inte minns helt fel.
Men denna gång har jag moderkakan i framvägg, det är första gången jag har det, tidigare har den alltid legat i bakvägg, men Marie trodde att den skulle flytta sig bakåt för den låg så långt upp redan, så vi får väl se var den tar vägen. Men lite roligt att det skiljer från de andra gångerna. ♥
Ibland blir jag så galet nyfiken på vad som gömmer sig där inne. Men jag får snällt vänta tills vi ska på ultraljud. Jag är verkligen för nyfiken för att inte ta reda på det. Har tagit reda på det alla andra gånger så känns rätt att göra det nu med.
Har ni kollat könet på era barn i magen?

Hur tänker ni kring att visa era barn på sociala medier? Det är verkligen en stor värld som man introducerar in dom i, jag själv är ju inte alls uppvuxen med att alltid kunna va uppkopplad och alltid ha full koll på vad alla andra runtikring gör. Jag själv som både bloggar och använder instagram tycker att jag har ett ansvar mot barnen vad jag delar med mig av och hur det kan påverka dom just nu, eller i framtiden. När de börjar bli så stora så de själva följer mig och läser det jag delar och skriver så anser jag att jag det är mitt ansvar att dela med mig av saker som inte kan påverka dom negativt. På de stora tjejerna delar jag tex aldrig bilder utan att fråga dom, jag frågar också alltid vad jag får dela med mig av och inte. Om jag får skriva om vissa saker. Att vara öppen och ärlig men att inte ta steget till att bli för privat.  Det är vårt ansvar att försöka i den mån vi kan att visa hur de ska uppföra sig i den här uppkopplade världen. Jag tror faktiskt det är mycket svårare att växa upp idag än vad det var förr. De påverkas så mycket av det dom ser i sociala medier men även också vad vi vuxna visar och delar med oss av. Jag tycker vi har ett ansvar att vägleda våra barn ♥ Men jag tycker verkligen att det är svårt att få in rätt balans i det hela. Hur gör ni med era barn som börjar komma upp i ålder att vilja använda sociala medier? Dela gärna med er av era synpunkter.

Hoppas ni har en fin start på veckan! Ser fram emot att höra era åsikter angående det jag skrev ovan.
Ha en fin kväll!

Kramar Angelica

10 reaktioner till “Hur finner man rätt balans i sociala medier, och jag tycker det är vårt ansvar gentemot barnen.

 1. Grattis till barn nr 4! Det blir en tjej till tror jag. Usch vad jobbigt med illamåendet hoppas det snart vänder. Mars är en bra månad att föda barn då det snart blir vår och sedan sommar. Kram

 2. Grattis igen, så himla underbart! Och hoppas du den här gången får den fina bebistid ni alla förtjänar ❤️
  Med första barnet ville vi veta men han höll för på ultraljudet ? Jag blev så besviken av det, hade ju planerat att vi efter ul skulle gå på stan och köpa första plagget, antingen en klänning eller en body med fluga. Det fick bli en tårta istället..
  När vi sen fick överraskningen på förlossningen var det en sån speciell känsla så med andra barnet valde vi att inte fråga på ul ☺️

  1. Tack snälla du, vad glad jag blir. Ja det hoppas jag också att vi får <3 Ser fram emot det! <3
   Åh jag förstår att de säkert är speciellt att inte veta också, tycker det är häftigt med er som kan hålla er, jag är ju alldeles för nyfiken, men visst inte säkert han/hon kommer avslöja sig, vi får se nästa månad! <3 Kram

 3. Med första kollade vi inte, köpte det mesta neutralt o så. O med andra ville vi kolla, för o ha gjort både och på nåt sätt ? Båda två va lika speciella på sitt sätt tycker ja ? Första vart en flicka o andra en pojke. Vi hade redan me första bestämt oss för två barn. Men mitt sug efter fler fanns ändå där. Men så vart jag sååå mkt sämre i min sjukdom (eds) så nu skulle jag aldrig klara av o varken va gravid el ha fler barn. Jag bestämde mig för att antingen kan jag va bitter o älta att jag inte kan få fler barn, el så är jag glad o tacksam för dom två fina jag har ❤ O att jag fick dom när jag fick dom. Annars kanske det inte hade blivit några. O jag väljer tacksamheten ?? Jag är sååå glad o tacksam för mina små hjärtan!!!❤❤
  Ska bli kul o fortsätta följa dig o bebis, gillar din ärliga o härliga blogg!!??

  1. Åh kul att du upplevt båda två på det sättet, vi har ju alltid tagit reda på könet så har aldrig upplevt att inte veta, förstår att det är speciellt båda två <3 Åh så tråkigt att du blivit sämre i din sjukdom, förstår det måste vara väldigt kämpigt att leva med det 🙁
   Men tycker du låter klok som bestämt dig för att vara tacksam, det är något jag tror vi alla borde bli bättre på, det är så lätt att gnälla men man borde vända på det och bli tacksam istället <3
   Du ska verkligen vara glad , tacksam och stolt över din fina familj!

   Tack snälla för att du kikar in här och att du lämnar avtryck , blir alltid lika glad av dina kommentarer.
   Ha en fin helg ! <3

   1. Men va kul o höra att du blir glad av mina kommentarer, tänker att jag är tjatig när jag skriver så ofta ? haha! Men gillar verkligen din blogg, känns så ärlig o äkta! O får mig o känna mig ”som hemma” o får lätt o skriva av mig här hos dig oxå!
    Tack, o hoppas ni me får en fin helg?

 4. Men min lilla tjej på snart 11 månader så tog vi inte reda på könet det blev en överraskning på förlossningen. Men framtida syskon kommer vi inte häller ta redan på kön.
  Jag har inte lagt ut några bilder på min tjej förutom bakfrån men inget som visar henne. Det får hon välja själv när hon förstår vad det innebär. Grattis till 4an.

  1. Tack för du delar med dig! 🙂 Aldrig intressant att höra hur andra tänker.
   Stort tack , tack för att du kikar in här! <3

 5. Eftersom sonen snart fyller 15 har han varit i sociala medier ett tag. De första åren följde jag hans konto men nu har han själv fått välja då jag anser att det är viktigt med ett privatliv. Dock har vi en öppen relation hemma så jag får veta saker ändå.

  Något jag däremot undrar över är om det nu kommer att bli lag på att inte få visa sina barn i sociala medier, den utvecklingen är jag fundersam kring samt vad händer om man gör det?

  1. Jag förstår, intressant att får ta del av hur andra tänker och gör. <3
   O skönt att ni har en öppen relation och kan prata om allt.

   Ja men precis, jag undrar också hur det blir om den lagen går igenom? ja precis, det ska faktiskt bli intressant, vet inte hur långt de kommit i den processen? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg