Ibland måste jag tillåta mig själv.

God Morgon. Hoppas ni har sovit gott? Vi gick upp tidigt imorse, elektrikern kom hit och drog om lite el. Det var bland annat någon extrakoppling  med väldigt mycket kablar bakom fläkten som inte alls var nödvändig, man kan ju undra varför de valt att behålla det så? Kanske har de varit till någon gammal fläkt tidigare? Hur som helst , skönt att få bort massa onödiga sladdar=) Nu ska vi bara fixa till det sista hålen och sen fästa tillbaka gipsskivorna! Sen kan vi börja lägga golvet och fixa väggarna.

Idag har jag inte alls en bra dag, jag vet inte man kanske egentligen inte borde skriva när man ändå inte är på topp? Inget roligt att läsa gnälliga inlägg tänker jag? Men jag tror alla denna jäkla renovering börjar komma ifatt lite smått. Jag drömmer om mig bort ofta. Skulle behöva komma iväg, rå om varandra. Känner mig orkeslös och tom. vill lägga mig under ett varmt täcke och vakna när allt är färdigt. Usch säger jag.
Jag hatar att känslorna är såhär, och jag skulle vilja känna lycka. Men det är så mycket som kommer ifatt och vissa dagar är man inte lika stark mentalt och då brister det. Tårarna forsar och jag ångrar att vi sitter i denna sits. Kikar stundtals runt på hemnet för att se om det finns något annan bostad i närheten. Man måste ju tänka på så mycket gällande skola, upptagningsområden och så vidare. Detta är vad jag känner idag.
Imorgon kan det vara annorlunda. Jag längtar tills att allt är färdigt och min förhoppning är att vi kan ge detta hus en chans. En chans att trivas.
Men jag är fortfarande så jäkla ledsen inombords med vad man behövt utstå. Ni vet tankarna bara far runt i huvudet. Såhär ska det inte vara första gången man köper ett hus!
Kanske ska man bygga ett nytt i framtiden? Men det skulle man nog inte orka. Det tär på hela familjen att leva i ett kaos av renovering , besluts som ska tas osv.
Jag vet att det blir bättre, men jag måste tillåta mig själva att ha sånnahär dagar också. Man är inte mer än människa!

Imorgon blir en bättre dag ! Håll tummarna för det.

Ta hand om er!
P&K

6 reaktioner till “Ibland måste jag tillåta mig själv.

 1. Jag tycker det är bra att bloggare skriver även om dom dåliga dagarna, för sånna har vi alla! Annars är risken större att man tänker: ”varför mår jag så här, känner så här. Ingen annan gör ju det”. Jag tycker man ska va så ärlig som möjligt me sitt mående, för tro det el ej, det hjälper andra! Jag hoppas verkligen du får må bättre snart o att ni ska finna ett lugn när sen köket är klart! ? Känner inte dig men kan känner igen mig i eran renoverings sits. Nu har vi inte haft i närheten så mkt som er. Men det har räckt me o renovera två kök. Ett när våra barn va 5 månader resp 1.5 år knappt o sen igen nu när barnen va 5 o 6 år då vi flyttade. Det är enormt påfrestande! O jag tycker ni varit otroligt starka o tappra som ändå orkat så mkt som ni gjort? Nu är ni snart ”i hamn” o kan njuta av ert fina boende!! Ni kommer gå ut ur det här ännu starkare som familj! Vet att du skrivit om ditt dåliga samvete för barnen förut. O de kommer inte minnas detta. O det viktigaste för dom i den åldern dom alla är i är o få va me mamma o pappa. Vilket dom ju fått varit. Bara att man är tillsammans. Det behöver inte hända o göras en massa saker. Men man finns där för varandra! O dom har ju oxå varit me o få hjälpa till lite vilket oxå betyder mer för dom än man tror!!? Ta denna dag o låt dig få ha ett brejk down. Man måste få ha det ibland. Det har jag oxå o min man sa tom att det är bättre att jag får det då o då än att bara bära det inom sig o inte visa nåt’ fortsätt som ni gör, ta hand om varandra o snart är köket klart ska du se!

 2. Trist att må dåligt.
  Försök att bo i huset ett tag.
  Sälj om det inte känns bättre efter ett tag.

  Men varför börja jobba extra på ( bb) Neontalen.Är det inte bättre att lägga tiden på familjen och må bra.
  Menar inget illa.
  Ha en fortsatt bra helg och första advent.

 3. Det är nog inte så många som helrenoverat ett hus på mindre än ett halvår. Det är klart att det är tufft både mentalt och ekonomiskt. Man behöver ju faktiskt inte stressa heller. Ni har ju kunnat haft köket som det var över jul och tagit det efter nyår. Tror inte någon hade klagat. Kram???

 4. Jag har redan ångest över huset vi flyttar till och det är inte så mycket som måste fixas. Jag vet ju att det bara är jag som kommer uppleva det ”fult” och ofärdigt för jag har så himla mycket planer och ideer som jag vill införliva men inte har varken råd eller tid att göra på en gång. Kommer gå och störa mig på alla mörkbruna lister tills att vi byter dom tex men det är liksom inte prio nu… har som mål att måla 5 väggar plus tapetsera en vägg på 4 dagar samtidigt som vi flyttar in och det känns också lite sådär överambitiöst men vill så gärna fira jul i något som känns mysigt och fint..
  Så jag förstår dig. Men det kommer bli så himla bra i slutet! Och vill du ha lite medlidande kan du alltid skriva av dig till mig så kan vi tjura och tjuta ihop 🙂 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer