Idag har hon och jag planterat luktärt, såhär gjorde vi. ♥

God kväll i stugan. Hur har ni det?

Vi har fortsatt sjukstuga här hemma Leona har också fått feber och är hostig och förkyld. Det känns som en evighet vi sov en hel natt här hemma. Jag tycker så synd om barnen när de inte får sova ordentligt och störs av den där förbaskade hostan. Hoppas snart det försvinner och alla blir friska igen. ♥

Så vi har passat på att njuta av solen och det härliga vädret som vi fått, så mycket vårkänslor nu när det är flera plusgrader. Idag bestämde jag mig för att få ner luktär i jord, detta året köpte jag lite högre varianter än sist och hoppas nu de tar sig.
Beställde hem dessa, några få sorter och hoppas jag lyckas med dessa, försöker att inte ta mig vatten över huvudet med alla blommor, men det är svårt.
Fick hjälp att plantera av Leona. ♥ Dock tröttnade hon efter en liten stund. Så var jag där själv med alla mina fröer.

Lukten av dessa är ju oslagbara och älskade när jag kunde plocka dessa i trädgården förra året, Så håll en tumme att vi lyckas.

Vi fyllde de svarta krukorna med jord och sedan tryckte vi till jorden riktigt ordentligt. För att sedan vattna rikligt igenom med vatten. Sedan placerade vi fröna mot jordytan, tryck till så att de kommer i kontakt med den blöta jorden. Täck sedan över med ca 2 cm jord, tryck till. och vattna sedan på jorden försiktigt så att du inte rör om bland fröerna.


Placera sedan plastkrukan i en plastpåse och låt den stå öppen upptill, det blir då som ett litet växthus. Sedan ställde jag alla dessa små krukor i vårt köksfönster, där det både är ljust och varmt. Men försöker att undvika gassande sol.
Sedan när de kommit upp runt 10-15 cm är det dags att ta ut plantorna och härda dom. Kanske att jag antigen har dom i växthuset eller på altanen, det beror lite på vädret 🙂 Men jag tänker att vi tar en uppdatering kring det längre fram när vi kommit dit =). Om vi nu lyckas 🙂

Efter en stund så tröttnade Leona som sagt, och hon tog en kruka och vända upp o ner och satte sig i växthuset. Jag tror hon faktiskt längtar efter att vi ska plantera lite dahlior. Jag har hämtat hem mina gamla knölar som varit på vinterförvaring, tyvärr var det flertalet som inte klarade sig, men några klarade sig , och jag vågade till och med dela på en knöl, som tur är så har jag köpt nya knölar från magnolia, som jag bokade redan i höstas, några av förra årets favoriter, men även andra fina som jag spanat in. Förra året så var det en liten knöl som ramlade av en annan och den ville Leona gärna plantera själv, det fick hon såklart och vi gjorde det till en rolig grej. Något som var väldigt roligt med den var att den tog sig och blommade förra året, och den knölen hade även överlevt vintern. Såg att det kommit små små skott på den, Leona blev så glad så hon ser fram emot att få plantera den.
Jag tänker att vi ska sätta igång och väcka alla dahlior inom kort, dessvärre så inser jag att jag är begränsad i min kropp pga min foglossning, vilket gör att jag behöver ta hjälp av Rickard. Så jag för väl visa hur han ska göra 🙂

Tycker ni det är roligt att följa lite kring blommor och trädgård härinne? ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer