Kön på bebisen i magen, ett väldigt hett ämne.

Hej på er. Hoppas ni har det bra i mörkret, har det ens blivit ljust idag ute, det känns det inte som direkt. Ogillar verkligen dom dagarna som är sånna, det känns som vi behöver båda ljus och lite sol nu, när allt annat känns lite mörkt runt om i världen. Nåväl, vi håller tummarna för morgondagen. ♥

Idag så är vi med i en artikel på expressen, nog känns de bra märkligt att se sig själv på första sidan när man går in på expressens hemsida, men artikeln är väldigt fin. Så nöjd över hur hon Sara på mama knutit ihop allting. ♥
Det känns roligt att få dela med sig lite av vårt liv 🙂

Men det tillkommer ju också alla dessa kommenterar som man också får vara beredd på. Men jag har liksom inte vant mig, det rinner inte av mig som vatten även om jag önskade det. Undrar alltid vad det är som gör att vissa människor väljer att ta sina fingrar och framförallt skriva sina åsikter eller det de tänker? Tänker man aldrig ett steg extra hur det man skriver/säger kan tas emot av mottagaren?
Är man så förbaskat dum så man inte förstår, eller bryr man sig helt enkelt inte bara, utan man vill få sitt sagt kanske?

Jag visste att det skulle vara ett hett ämne, för det har det alltid varit, både detta med antal barn men också könet på barnen man har. Vi ska berikas med ännu en flicka, för oss känns det helt fantastiskt. Jag är SÅ tacksam för alla mina barn och att jag får uppleva denna resa igen, det har inte varit en självklarhet.
Vill ni läsa hela artikeln så lägger jag en länk till den HÄR

Men det som jag blir så irriterad och ledsen över är kommentarer som ” överbefolkning?
”Folks tycks försöka tills de lyckas få en pojke” Alltså NEJ. Svaret är verkligen NEJ.. alla vet väl som har något innan för pannbenet vet ju också att man inte kan bestämma detta? Man skaffar inte barn pga ett visst kön. Vi blir lika glada för vad det än är, jag har inte ens önskat ett visst kön.
För gud förbjude om du gör det, låt oss leka med tanken att man skulle säga att man hoppas få det könet man inte har, då skulle folk bli galna för det, för så får man ju absolut inte säga , man kan väl för guds skull inte önska det borde ju vem som helst förstå.
Men i nästa andetag tar alla föregivet att man blir besviken när man som oss har fyra flickor och får en femte.

Det som också står i artikeln är att det är väldigt ovanligt, vilket det är. Det är ovanligt att man får fem barn i följd av samma kön, dessutom med samma man. Jag hade faktiskt ingen aning om hur liten ” chansen” var att vi skulle få en tjej till, men har förstått efteråt att det är 3% chans. Detta verkar inte heller folk förstår, och jag tror då inte de läst hela artikeln. För att få ex tre tjejer, är inte så ovanligt. Eller kanske få fem tjejer om du har 8 eller tio barn. Men just 5 av samma kön i följd ( i vårt fall flickor) är helt enkelt ovanligt.
Jag tycker det känns häftigt och vi är så tacksamma. ♥

Som jag svarade i artikeln så är det väldigt tabubelagt att prata om, åt båda håll. Man får inte ”önska” samtidigt som folk i nästa andetag tar föregivet att man gör det.

Det här är verkligen ett hett ämnet som antagligen aldrig kommer att försvinna på tapeten, och folk verkar alltid tyckas känna att de har rätten till att säga sina åsikter. Men tänk en gång extra hur det faktiskt faller hos mottagaren. Hur hade du själv känt om någon sagt liknande kommentarer till dig?
Vad det än må vara, det behöver inte just handla om detta, så tycker jag alltid man bör tänka ett steg till innan man i onödan öppnar sin mun och säger sin åsikt.

Vi har väldigt många förväntansfulla systrar här hemma, som längtar tills i sommar när lillasyster gör entre. Tack livet för att jag ännu en gång får göra denna resa. Tillsammans med min man och vår familj. ♥

3 reaktioner till “Kön på bebisen i magen, ett väldigt hett ämne.

  1. Underbart med alla dessa små människoliv som berikar vår värld. Det viktigaste är ett friskt barn, och fem flickor så underbart, min syster har fyra killar. Hon fick höra att nu hoppas vi på en flicka hon var både arg och ledsen. Varför ska människan va så dum, när det viktigaste är en stor gåva.
    Fortsatt lycka! Kram/MH

  2. Folk är så otroligt märkliga. Fick min femte pojke idag faktiskt. När jag kommer till BB så hasplar en sköterska ur sig att ”då hoppas vi på en flicka nästa gång då” Äh nejtack! Jag har fem söner och är nöjd med dom. Jag har inga planer över huvudtaget på att ”fortsätta för att få en flicka” och mina pojkar är inte missslyckat försök till en dotter. Jag ville ha mina barn och kön är helt oviktigt.

  3. När jag fått min tredje flicka så var det en granne som kommenterade det med ” åh vad synd”
    Hur kan man bara säga så? Jag var smått chockad länge över det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer