Man kan inte tro att det är sant.. Sovrumsrenovering.

-Annons i samarbete med Nordsjö ide och design – 

Sorry för en liten bloggpaus, inte alls planerad men vi har mysigt och umgåtts med fina vänner, och bloggen hamnade lite efter. Ibland är det faktiskt väldigt skönt att bara släppa allt, sociala medier och lägga bort kameran för en stund. ♥

Vi är så gott som klara med sovrummet, vi har taklister och gardiner kvar, så. Men det är så pass klart att jag tänker att ni ska få se lite före och -efterbilder som jag har lovat. Det är verkligen sån skillnad, och vad fort man glömmer.

Här kommer rummet innan vi började renovera.Ni ser ju själva hur mörkt det var, i ena hörnet på bilden ser det nästan svart ut för att färgerna är så mörka. Garderoberna som sitter är riktigt gamla sen huset byggdes. Drömmen är att byta ut till  platsbyggda garderober framöver.. Då kan man utnyttja det utrymmet maximalt, vilket man inte gör nu. Men så länge fick vi tips av Jasmine att bygga en vägg däruppe, just för att slippa se det lilla utrymmet ovan. Där det endast kommer samla damm.
Sagt och gjort. vi började lite smått att bygga in.Sen var det äntligen dags att börja måla, denna gången valde vi en extramatt färg. Jag är verkligen helt såld på Nordsjöfärgen, jag hade trott att vi var tvungna att grunda först eftersom att tapeten vi målade på var ganska så mörk, Men det behövdes inte. Valde en grå kulör som fondvägg, denna gång en som var lite mörkare än den som barnen har däruppe.  Kulören heter HoP Grey.
Två strykningar räckte och sen hade färgen täckt. Som jag slet med sovrummet. Jag har nästan målat alla väggar själv, medans Rickard har byggt vägg och målat fönster. Det går verkligen inte att behålla dom bruna fönstren, det suger verkligen upp så mycket ljus. Sliten och dan, men glad för det. 🙂
När vi var färdiga med väggarna så var det dags att lägga in mattan. Faktiskt första gången jag lägger in en heltäckningsmatta. jag trodde det skulle vara krångligt. Men det gick faktiskt riktigt lätt. Det var svårare att få hem den, eftersom den var 4 meter lång. 😉 Skam den som ger sig. Som tur var fick jag låna en skåpbil, men mattan stack ändå ut, och jag har nog aldrig kört så långsamt i hela mitt liv 😉


Vi letade länge och noggrant efter en perfekt matta till sovrummet. Jag sprang på denna bland de första gångerna vi var i färgaffären och jag kunde liksom inte släppa den helt ;P Så tillslut blev den en ljusgrå/silvrig från Golvabia. Vi köpte den på Nordsjö ide och design här i Motala.

Min egna barfota Ernst i farten! ♥

Vi köpte en bra mattkniv också, och den var verkligen guld värd kan jag säga.

Leona gjorde oss sällskap. Denna glada lilla unge alltså! ♥
Sen var det dags för lister innan vi kunde börja inreda lite smått!

Sen äntligen dags för slutfix.. Även om listerna fortfarande saknas ;P


När jag ser före bilderna och så som det ser ut nu, så år jag nästan nypa mig i armen för att förstå att det faktiskt är vårat sovrum. Det blev verkligen precis så som vi tänkt oss och vi sover så gott. Jag har en harmoni i kroppen.


Vad gillar ni dom nya handtagen? Visst är dom läckra. Fyndade dom för 89kr styck på kitchn and home i Linköping Det är detaljerna som gör det. ♥

Det blev verkligen en riktigt bildbomb på bloggen här ikväll. Hoppas ni orkade kika på alla bilder!
Berätta gärna vad ni tycker om förändringen i en kommentar, så blir jag glad. ♥

Ta hand dom er alla fina.

Puss o kram / Angelica

30 reaktioner till “Man kan inte tro att det är sant.. Sovrumsrenovering.

 1. Vilken skillnad så fint det blev, bra jobbat! Du ser så smal och fin ut. Har alla extra kilona redan lämnat dig efter graviditeten? Kram

  1. Hej Mia! Visst blev det skillnad, känner mig nöjd! 🙂
   Tack vad gullig du är, jag tror jag har några kilon kvar till vikten jag hade innan graviditeten. Men trots att jag gick upp mest denna gång så försvann de ändå skapligt fort ändå. Trodde det skulle vara svårare ju äldre man blir 😉 hihi!
   Kramar och tack för en fin kommentar <3

 2. Så himla fint det blev super ?
  Det är verkligen kanon med heltäckande matta både snyggt och så varmt och skönt ???

 3. Så underbart vackert och mysigt det blev! ?
  Efter att ha sett dina bilder på rummen med de grå väggarna har jag blivit helt såld på det. Min bror har precis köpt en ny lägenhet som håller på att renoveras och jag kan såklart inte låta bli att komma med små synpunkter om färgval, hehe! ? Har sagt ljusgrått några gånger nu, men han slår dövörat till! ? Men när tjejkompisen hans var dit med idéer då gick det bra att lyssna, haha! Det är väl livets lott som lillasyster. ? Tur jag inte bara är lillasyster utan även storasyster. ?

  1. Vad roligt att höra:) jag förstår att du inte kunde låta bli, det är ju så roligt ? Blir så fulliskratt av att han sedan lyssnar på sin tjejkompis Hahaha ? Ja det är tur du är storasyster också ???

 4. Sån himla skillnad. Superduperfint. Like it. Visst är det härligt att (lite) färg och mattor/golv kan gör såååå stor skillnad.
  Det gjorde ni bra. Vill se meeeeer av huset. Massa mer. :O)

  1. Ja det gör verkligen stor skillnad , men ändå ganska små medel 😉

   Hihi du ska få se Massor mer:) det kommer hihi :)) kramar

 5. Sån underbar skillnad hörrni! ????
  Jättesnyggt!
  Nu har ju Peter fått för sig att han ska ha gråa väggar i sovrummet- så jag får väl ”skylla” på er ?
  Men han säger sig själv att han inte har en aning om att ni har det ?
  Ser fram mot en guidning snart ?

  1. Visst är det, du som sett Det live innan. ?
   Hahaha klart han vill ha grått nu, det är så snyggt ? Jag vet att han smygläser lite här inne ? Tror jag iallafall 😉

   Absolut, du får kika förbi någon dag , inte så långt ju ??

 6. Wow, vilken skillnad! Verkligen superfint ? Ni är så duktiga och har verkligen öga för det. Blev så sugen på heltäckningsmatta i sovrummet nu, verkar supermysigt.
  Kram

  1. Ja jag ångrar inte en sekund att vi la in den, den är helt underbar och sätta ner fötterna på , när man kliver ur sängen 🙂 kommer säkert bli ännu mysigare i vinter tänker jag 🙂

   Tack vad glad jag blir för dina fina ord ! <3
   Du får lägga in en heltäckningsmatta nu 😉

   Kramar

 7. Men hjälp så himla fint ni har gjort! Drömsovrum! Hur sjutton hinner ni med renovering, eget företag och 3 rara töser 🙂 Beundransvärt 🙂

 8. Åååhh så fint det blev! Mattan sååå fin ser underbar ut, superfint sovrum! Klart vi orkade kika på alla bilderna, bildbomber gillar vi 🙂

  1. Tack söta! Ja den är helt underbar, jag är helt kär i den haha 😉 så bra att du orkade kika igenom bildbomben 🙂

  1. Nej eller hur, det är helt galet! <3 det känns inte som samma rum överhuvudtaget. Det är så underbart, man får energi här! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg