När ultraljudet tar en vändning man inte räknat med!


Pjuh! Den här dagen har verkligen gått i ett! Nu la jag mig precis i ett välbehövligt bad!

Startade dagen med ett tillväxtultraljud, detta ultraljud var framförallt inbokat för en extra koll av njurarna. Inga konstigheter , allt såg superfint ut och njurarna visade upp sig bra! Hon ligger fortfarande med huvudet neråt vilket känns bra, även om hon givetvis egentligen kanske kan vända sig om så är det inte så vanligt, och så mycket plats har hon inte där inne lilla hjärtat ♥ Så det är likabra hon håller sig kvar där tycker jag 😉

Envis som synden var hon också i vanlig ordning när Marie ska göra ultraljud. Hon vägrade visa upp sig i profil, det ända hon visade upp var armen haha. Så det blev inte många bilder, ser ut som hon är riktigt bitig 😉

Ultraljudet tog dock en lite vändning jag inte räknar med. Hon var lite liten därinne i magen. Hela denna graviditet så har magen varit lite mindre än med de andra två barnen.. jag ligger  lite i underkant på kurvan. Dock följer hon den fint ( glömde fråga vad SF-måttet låg på) vi var nämligen på barnmorskebesök efter ultraljudet. Men tillbaka till ultraljudet. Hennes vikt idag uppskattades till 1600gram, hon bör egentligen väga runt 1900gram just nu.. så vi fick en siffra på -14 procent. Och eftersom det ändå var än så ”hög” minussiffra så ska vi tillbaka på en till koll om två veckor, extrakoll för att se så hon följer sin kurva även gällande vikten på tillväxten. Jag har verkligen världens bästa barnmorskor omkring mig. De tar allt på allvar och låter inget hamna ”mellan stolarna”. Det känns så tryggt att dom har full koll. Så hoppas hon har vuxit till sig lite tills vi ska dit nästa gång .

Några bilder på dagens kula! ♥

Jag har aldrig tidigare varit med om detta, att bebis inte riktigt vuxit ordentligt i magen. Det är verkligen helt nytt för mig. Man börjar självklart tänka i olika banor och oroa sig lite. Vad händer om hon inte växer till sig? Eller så är hon helt enkelt bara en liten bebis. Våra andra två tjejer har varit normalstora vid förlossningen . Leia 3580gram och Lowa 3310g. Har ni några erfarenheter om små bebisar i magen? Hur har det gått för er? Ni får gärna berätta era historier om ni vill.. 

Imorgon går vi in i vecka 33. 55 dagar kvar till BF. Som en evighet men ändå inte. Berättade även för barnmorskan om sammandragningarna , hon sa att jag skulle hålla lite koll och ringa upp det fortsätter på samma vis. Men just nu är det lugnt i magen.

Idag har vi även sagt upp våran lägenhet. Tjiho. Ett steg närmare huset! Nu börjar bara allt det jobbiga, med besiktning på måndag och sedan visningar. Hoppas det räcker med en visning och att någon tar den redan då. Den ligger i ett attraktivt lugnt område, med bra grannar på nedre botten. Så jag tror den kommer försvinna snabbt. Vet redan massor som skulle vilja ha den 🙂

Nu ska jag gosa lite med barnen innan de ska lägga sig! Ta hand om er! Tusen tack för att ni kikar in här varje dag! ♥

P & K / Angelica

10 reaktioner till “När ultraljudet tar en vändning man inte räknat med!

 1. Hej.
  Min första graviditet va jag med om något liknande, han låg också några procent under ”medel” och det tog de på stort allvar men de va aldrig oroliga. Jag gick på extra kontroller och fick extra ultra, han va under hela min graviditet ”liten” .
  Jag blev igångsatt när jag hade gått över 12 dagar (högt blodtryck och havandeskapsförgiftning) när Leo föddes dag ”14” så vägde han 3079 och va 49 lång… Liten m ack sååå fin❤️ Oron fanns där till och från, min första tanke va att jag hade gjort något fel el ”ätit” något fel, lite av en berg-och dalbana men samtidigt kan man inte påverka det. Alla i vår omgivning va lugna/trygga och till sist kände man, det blir som det blir, finns en ”mening” med allt..
  Stort lycka till. Kram från en lycklig 2-barnsmamma från Skåne.

 2. Vet om folk som haft ”små bebisar” i magen som vägt mycket mer när de fötts, att det räknats fel. Roligaste jag hört om är dock min lillasyster, på lördag fyller hon 20. När mamma gjorde TUL med henne någon dag innan hon föddes så uppskattade dem henne att väga runt 3000. Hon föddes och vägde 4700 och var 52 lång ;). Väldigt stor felräkning där! Tycker det är skitkul, mamma blev ju något förvånad om man säger så. :-p
  Men även hört liknande historier från vänner som fött nyligen. Så har du tur så är allt som det ska men bara felräknat :).

 3. Mitt första vägde bara 2700g när hon kom ut en vecka över tiden. Hade varit på tillväxt ultraljud någon vecka tidigare och hon var även liten då men beräkades väga runt 3200 iallafall. Hur som helst gick förlossningen super snabbt (4h) och hon mådde superbra , alla värden var tiptop . Men min moderkaka var grå och igenkalkad (tror de heter så) fick frågan om jag var rökare vilket jag inte är och slutade med snus direkt jag plussade. Efter analys av moderkakan så visade det sig att jag har för tjockt blod o de kan bli så då.och även fast de inte behövde bli så med
  Nästa barn åt jag blodförtunnande och han vägde 3100 g. Kanske är något sådant? Dottern är snart 5 år och mår superbra och växer så det knakar 🙂

 4. Min son var liten. Något dom inte upptäckte under graviditeten. Min mage växte inte som den skulle och vi gick på tillväxt ultraljud. Men där sa dom inget om att han var liten. Mot slutet var inte flödet i navelsträngen bra men trots det fick jag gå över. Nio dagar efter utsatt datum satte dom igång mig och ut kom min lilla prins. 2770 g och 48 cm. Inte jätte liten men 5 dagar fick vi stanna kvar. Han mådde bra när han kom ut och det har aldrig varit några problem.

 5. Jag gjorde ett ultraljud med min son några dagar innan han föddes. Där uppskattade dom hans vikt till 2800 ungefär.

  Knappt 4 dagar senare kom en stadig kille på 3320 så ja.. Jag vet inte alls hur dom fick till de, men de är jätte bra att dom tar väl hand om dig ?

 6. Alla mina tre barn är födda för tidigt och den störste vägde 2960 gram, sen 2560 och 1485 gram. Bara den minste har behövt specialvård på neonatal och han var störst sen vid ett års ålder. Dom andra två har varit lite mindre några månader men sen hämtat igen det. Så det funkar utmärkt även om dom är små.

 7. Hej! Tänkte bara dela med mig av min upplevelse av bebis med låg vikt.
  I v30+0 upptäckte dom att jag hade högt blodtryck. I v32+0 gjorde vi första TUL och visade att hon låg på ca 1500g.
  Sen gjorde vi TUL varannan vecka fram till v37, fick även havandeskapsförgiftning i v35+0.

  Sista TUL som gjordes beräknades hon väga 2014g, då var jag i v36+1.
  I v37+3 blev jag igångsatt o i v37+4 kom hon. Vägde 2016g och var 44cm lång.

  Då hon var så liten fick hon vara inlagd på neonatal o sondmatas. Vi låg inne i 6 dagar o hade hemsjukvård tills hon var 3v, sonden togs ut några dagar innan vi blev utskriva från neo :).

  Det kommer allt gå bra ska du se! Ta hand om er 🙂

  1. Åh tack för att du delar med dig, så roligt att läsa din upplevelse.

   ja det tror jag också, det ska bli intressant att se vad hon uppskattas väga nästa gång vi ska dit.

   Tack detsamma <3 Kram

 8. Hej!
  Min lilla flicka låg på -18,7% på tillväxt ultraljudet och de sa att hon skulle väga runt 2800g när hon skulle komma. Enligt mig så kan jag tycka att de är lagom ändå. Jag hade bf 19februari hon kom 14februari i år. Alltså 5dagar förtidigt. Hon vägde hela 3230gr.
  Det jag vill ha sagt är att du absolut inte ska gå runt och tänka på det. Så länge hon är frisk och allt är bra med henne och dig så är det de enda som räknas! Lycka till med allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg