Nya blomster till altanen, och idag kommer färgdoktorn!

Hur har ni det i sommarvärmen? Vi längtar till sommarlovet och jag måste ta med Leia till stan och köpa avslutningskläder någon dag nästa vecka, då ska jag passa på att kolla bikini, fick tips om att stadium hade billiga, så det ska jag kika!

Idag åkte vi förbi plantagen, vi har mycket projekt igång här hemma och det är svårt att hinna med så mycket som man vill alltid, men det blev lite nya blommor till altanen, två nya små olivträd och tomatplantor. Jag har verkligen inga gröna fingrar så jag har mycket att lära, men jag tänkte att jag skulle försöka mig på att hålla dessa vid liv iallafall. Önska mig lycka till 😉 Sen måste jag ta tag i att hitta något bra tyg att sätta under taket på altanen, vet att jag eftersökte det redan förra året och fick massa bra tips, men sen blev det annat som kom emellan, men eftersom solen ligger på mycket just där, så blir det så galet varmt att man knappt kan vara där.. Så därför tänker jag att lite tyg kan dämpa det lite, plus att jag tycker det är ombonat och snyggt! 🙂


Världens bästa lilla hjälpreda ♥


Planterade ner tomatplantorna i mina nya krukor, visst är dom snygga?

Gör sig inte hundra rättvisa på bild när huset är gult bakom.
Påtal om husfärgen så har vi ett möte inplanerat nu ikväll.

Sist vi var i vår lokala färghandel och kikade på färg så insåg jag att det inte var så lätt som jag trodde.
Det finns ju en uppsjö av olika tycker av färger, och vilken man ska använda sig av beroende på vilken färg som sitter på panelen idag.

Nordsjö ide och design erbjuder någon så smart som färgdoktorn. Då kommer de kostnadsfritt ut och kikar på din panel och ser vilken färg du kan använda dig utav. När vi var där passade vi på att boka in ett sånt möte eftersom vi inte har någon aning om vad vårt hus är målad i för färg i dagsläget.Vi funderade fram och tillbaka om vilken kulör vi känner att vi skulle vilja ha och fick se lite olika vita nyanser…


Jag tror det lutar åt att måla huset vitt, jag tror det komme bli absolut snyggast. Jag tror vi isåfall kommer bryta den lite, för jag vill inte at kritvitt så att man får ont i ögonen när man går förbi eller tittar på huset. Jag vet att folk säger att det kommer kännas skitigt med vitt och att allt syns. Men i dagsläget finns det självrengörande färger, så jag tror inte det kommer vara några problem 🙂

Nu måste jag fixa till mig innan de kommer hit och bedömer vårt hus!

Tittar in lite senare!

Puss på er!

8 reaktioner till “Nya blomster till altanen, och idag kommer färgdoktorn!

 1. Så fint med en massa blommor men jag säger som förra året ……å förra igen – NÄSTA år ska jag plantera…. Jag hoppas att det kommer hända iallafall 😉
  Men det är ju snyggt med vitt, det blir nog kanon 🙂
  https://lotte4.blogspot.se

 2. Ja, varför säger alla Hela tiden att vita hus blir så skitiga?! Vi målade huset ljusgrå pga det. Jättenöjda är vi med färgvalet! Men sluta påpeka hela tiden haha ?.

  1. haha, eller hur! Jag tror det kommer bli jättebra med vitt=) Var inne på att köra gått också, men tror vitt bli grymt! 🙂

 3. Så kul o mysigt att fixa fint med blommor. Vi har putshus el reviterat som det heter och valde att måla vitt utan brytning och det ångrar vi inte. Det ser fräscht och fint ut. Lycka till med målningen ??

  1. Ja det är mysigt att fixa med blommor, och ert hus låter superfint! 🙂
   Jag tror inte heller att vi kommer ångra oss, men vilket jobb man kommer ha framför sig, men tänker att det är värt det i slitändan! 🙂
   Kram

   1. Ja att måla är ett hårt jobb ? putshus är lite smidigare vi rollade vårt hus vilket gick relativt snabbt medans grannen som har trähus var tvungen att skrapa mm så han höll på hela sommaren ?vilket han tyckte var orättvist. Lycka till såg att ni börjat måla och det ser fint ut ?

    1. Åh haha, gud vad smidigt, då hade jag med önskat att vi hade ett putshus just nu! jag förstår din granne hahah 🙂 <3
     Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg