Skaffa barn, det kanske inte är för alla?

Hej måndag, ny vecka igen och jag ska erkänna att jag längtar redan till ledig helg, även om de lediga helgerna ibland kan innebära kaos och syskonbråk i en familj med 7 personer. Så försöker jag suga in den positiva andan.. Men jag har förhoppning av att mycket kommer bli bättre när R byter jobb. För vår familj hoppas jag det blir mycket bättre.

Igår kväll såg jag ett program på tv, som jag var lite nyfiken på. Nämligen Therese Lindgrens program som heter ” slippa skaffa barn”
Det var intressant att se det programmet när man själv har 5 barn, eller det hade nog varit intressant att se om man så hade ett barn med.
Eftersom jag har barn och inte ett utan 5 stycken underbara så var detta program så långt ifrån mig som det bara går. Hur jag än försöker så kan jag inte förstå hur man kan Välja att inte skaffa barn.
Sen tror jag iofs att alla inte är skapta för att vara föräldrar, och många barn far tyvärr illa för att vissa väljer att skaffa barn fast de inte har möjlighet, för att de missbrukar eller något annat som gör att de tyvärr inte är lämpliga.
Så på det sätter är det ju ett ”klokt” beslut att välja att inte skaffa barn om man känner att man inte skulle klara av det.
Samtidigt känner jag att herregud de vet inte vilken kärlek de går miste om.

Jag hade inte kunnat leva utan mina barn någonsin, de är verkligen livet, och jag har alltid vetat sedan jag var liten att jag vill ha barn, åtminstone 3, som blev fem.. Kanske 6? De får tiden utvisa. Men dokumentären var verkligen intressant.
För väljer man att inte skaffa barn så vet de inte var de går miste om. Men det är ju enkelt för mig att säga som har barn redan. Det kanske är så att vissa människor känner starkt att de inte vill, likaväl som jag visste att jag ville?
Hur som helst så kan jag inte relatera till det hela. Det känns så himla lång ifrån mig som det bara går. Tänker också på alla människor som kämpar med att få barn via Ivf osv. För dom måste det också var provocerande att se att en människa själv väljer att inte skaffa barn, fast den människan kanske kan?
jag menar inte specifikt Therese nu, utan det finns antagligen fler kvinnor som väljer att inte skaffa barn. För att de helt enkelt inte vill. Men jag hade fruktansvärt svår att relatera och förstå. Även om jag försökte.
Men som tur är så får man göra som man vill. Jag kan skaffa många barn och hon kan skaffa inga så det jämnar med andra ord ut sig i slutändan, om man nu vill gå in djupt på det hela med miljösynpunkt osv.


Sen är ju frågan också stor , känner man sig någonsin färdig?

Jag respekterar verkligen att vi är olika här i världen , och tur är väl det. Men jag kan aldrig förstå de som inte vill ha barn, för shit vilken kärlek de går miste om. ♥ Håller på och går igenom gamla bilder som jag fört över från kameran sedan Line kom, och jag har så många bilder jag aldrig delat på det lilla flickebarnet. o jag ser ju redan nu hur stor hon har blivit. Älskade lilla knyte.


De där söta små fossingarna.

Hoppas ni får en fin start på veckan.
Kram/ Angelica

3 reaktioner till “Skaffa barn, det kanske inte är för alla?

  1. Skulle aldrig vilja va utan våra barn och åtta barnbarn. Den gåvan är jag så oerhört tacksam över. Alla dessa fina små barn som växer upp de är våra dyraste diamanter.
    Att få världens varmaste kram går inte att köpa för pengar. Sen är det ju väl att var och en väljer det bästa för de.
    Och visst växer de för snabbt.
    Må väl/MH

  2. Håller med dig! Det är obegripligt att man väljer att inte skaffa barn, känns som att de inte förstår vad de går miste om. Det är det bästa som finns. Samtidigt som det naturligtvis är valfritt och inte något måste. Jag visste redan som barn att livet skulle bli meningslöst utan barn, jag tror vissa människor liksom är ämnade bli förälder. Mina fem barn är nu vuxna men det bästa jag gjort. Kram till er!

  3. Jag har bara två barn och har sett dokumentären, tyckte den var intressant och viktig för dem som känner som Therese. För mig hade livet saknat en viktig pusselbit utan barn. Jag kan ändå på något vis förstå att alla inte känner så och respekterar det till fullo. Tycker det är bra att man inte försöker få barn då faktiskt. Tyvärr har jag i min nära familj sett en person som föll för partners barnlängtan utan att ha en egen vilja riktigt. Tycker det märks och känns väldigt tydligt och känns hemskt att skriva det men tycker nästan synd om barnet( som är nära släkt till mig.) Även om jag älskar barnet i fråga och är glad att hon finns kan jag i det fallet tycka att det hade varit bättre att inte få barn. För jag tycker inte något barn ska behöva känna sig oönskad eller i vägen, höra föräldrarna tjafsa om vem som är tvungen att ha barnet mest och räkna minuter hit och dit. Det tråkiga med dokumentären tyckte jag var alla kommentarer Therese fick. För mig spelar det inte så stor roll hur någon annan väljer leva sitt liv så länge man inte skadar andra. Om man då inte vill ha barn, fine lev ditt liv som du önskar😊Jag har inga åsikter om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer