Sos-alarm , julledighet och liten tonåring.

Herregud vilka dagar vi haft! Förlåt för mig frånvaro, men dagarna har gått i ett verkligen!  Tänkt så många gånger att jag ska kika in här och uppdatera er lite , men sen har jag somnat istället. Svårt att få tillbaka energin efter att vi var sjuka!
Helt galet förresten , det verkar vara många som är sjuka nu precis innan jul så dom har till och med ställt in julavslutningen på Leias skola imorgon, så kidsen har tagit jullov redan idag. Ser fram emot många mysiga dagar där vi bara ska vara.

Vad har vi gjort de senaste dagarna, jag har haft lite egentid med Leia, vi tog en sväng på stan och köpte en klänning till henne som hon ska ha på julafton. Vi hittade en fin tillslut, hon har blivit så himla lång det är lite svårt att matcha alla tre syskon nu 😉 Vi har haft hantverkare hos oss så nu är köket i stortsätt helt klart, imorgon kommer sista luckan på plats, sen är det helt färdigt. Känns så overkligt! Vilken befrielse de var att få in vattnet i köket igen. För att inte prata om diskmaskinen. PÅ riktigt, jag förstår inte folk som orkar med att inte ha diskmaskin. Det är min bästa vän. Så gött med en sprillans ny också, den tvättar så jäkla bra!

Jag tycker det är så skönt att allt snart är färdigt, det tar på krafterna att vara utan kök i 4 veckor. Det kanske låter gnälligt, men då får jag vara en gnälltant, jag är gnällig idag känner jag. Men det har varit tufft att leva utan kök som sagt, att få ihop vardagen med tre barn med allt vad det innebär. Dessutom har man inte så mycket energi sedan innan med tanke på allt som varit. Så många gånger tappar man tålamodet.
Häromdagen var en sån dag, Leia fick ett utbrott medan vi hade folk här, och jag tänkte gode gud jag orkar inte ta fajten. Låt mig få lägga mig under en filt och liksom vakna när hennes humör är över. Usch jag känner mig hemskt när jag skriver det. Alla dagar är inte sånna, vissa dagar har jag ett jäkla tålamod, andra inte. Hon lugnade ner sig som tur var tillslut, men hon har ett jäkla humör när hon sätter den sidan till. Blir det lugnare i tonåren då? Snälla säg att det blir det ni som har äldre barn? – jag tänker att hon kör lilla tonåren nu? Kan det vara så ens?
Strax innan detta utbrott hade jag beställt mat så skulle precis åka iväg och hämta detta, och bara några få minuter innan det så hade jag pratat med SOS. Ja visst vettni, Leia hade råkat ringa upp från sin telefon till SOS. Hon kom utspringandes i ren panik att siri ringer 112!

Larmcentralen hade redan hunnit svara, så jag tog telefonen och fick prata med en jättetrevlig kille i andra luren. Jag förklarade att min dotter hade råkat ringa.- Okej så det är ingen nödsituation?
Nej precis det är det inte svarade jag ( Kände mig så jäkla dum för jag tänkte att nu tar vi upp linjen här när någon annan behöver ringa som faktiskt är i fara ) Så jag kände att jag mer eller mindre ville slänga på luren. Men larmkillen var väldigt trevlig och lugn och lät inte alls stressad. Han tyckte det var skönt att det ingen var i fara och önskade oss en fortsatt fin kväll.
Tur faktiskt att man inte behöver ringa dit i annat ärende, har faktiskt inte pratat med dom tidigare. Tur det.

Usch jag brukar väldigt ofta få en klump i magen om jag ser eller hör ambulansen och jag inte är tex tillsammans med barnen, då blir jag alltid så orolig att det hänt dom något på skola/dagis. Likdant om de ringer från dagis så tänker jag också alltid det värsta. Inte att dom ringer för att Lowa tex fått feber eller liknande, utan jag målar alltid upp det värsta. haha . Är ni likadana eller är det bara jag. Gud jag tror jag skulle antingen behöva gå och prata med någon kanske, eller heala mig. Det var så längesen jag gjorde det, det är så skönt, har ni testat det?
Jag tror ju lite på sånt ”hokus pokus” om man får kalla det så, men det funkar faktiskt på mig. Så ska nog beställa en tid igen. Jag behöver nog prata lite med mitt egna inre 😉

Det blev visst ett svamligt inlägg detta, men det är väl så ibland.


Julklapparna är nog fixade tror jag och ska bara slås in, jag ska passa på och slå in några stycken och ha på Ernst i bakgrunden. Imorgon blir det en dag på Neo-Iva!♥ Så då går jag upp i ottan medan familjen ligger kvar och myser.
Leia berättade att hon hade ritat ett hotell i skolan för att hon önskade sig att vi åkte iväg och sov borta. Vi brukar ju alltid åkta till Göteborg efter julafton, det skulle vara så himla mysigt. Samtidigt kanske man skulle kolla om det finns något hotell närmare. Jag skulle vara nöjd med att bo i ett rum med bubbelpool en natt. Men oftast brukar man inte få ha barn i dessa rum?
Jag ska kika om jag kan hitta något fint hotell vi kanske kan åka till i närheten…

Kikar in imorgon igen! ♥

Kram / Angelica

 

6 reaktioner till “Sos-alarm , julledighet och liten tonåring.

 1. Det där du skriver om barns utbrott, jag tyckte när mina båda tjejer var små, så var det ett bra och jobbigt halvår. Nu kommer jag inte ihåg om dom hade det vid samma tid. Som tur är så glömmer man sånt när dom vuxit upp. Vi hade heller inte nåt större problem när dom var i tonåren. Det har gått bra för båda och det är jag väldigt tacksam för.

  1. Det förstår jag, tur att man glömmer bort ändå <3 Förstår att du är tacksam, barnen är ju det finaste man har!Kram

 2. Ni kanske ska åka till det där Steamhotel det verkar ju helt fantastiskt. Hoppas ni mår bra och kommit iordning inför jul, du får ta och visa en liten bild på hur det blev med kaklet, vi är grymt nyfikna nu iaf jag hehe. Önskar er en trevlig kväll och en underbar julhelg!

  1. Åh det ska jag kolla upp, tusen tack för tipset! =)
   Vi mår bra allihop, jag har tänkt att fota imorgon när det är dagsljus så ska du få se kaklet hur det blev. Det blev verkligen precis så som vi tänkt oss!

   Tack jag önskar dig detsamma fina du! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer