Tomten kommer bränna rumpan och det nya köket.

Godkväll. Leia mår mycket bättre, det verkar ha varit övergående fort. Hon har inte haft någon mer feber under dagen, men hon får vara hemma imorgon också för säkerhetsskull. ♥ Men skönt när det är övergående så fort ändå. Jag tycker alltid att det är så jobbigt när barnen är sjuka för man vill hellre vara sjukt själv, och ta det ifrån dom.

Lite uppdatering kring köket.. Vi har funderat mycket fram och tillbaka hur vi ska göra och vad för luckor vi ska ha osv. Vilken bänkskiva, hur ska vi göra med kaklet osv. Det är verkligen inte enkelt att renovera kök. Jag ogillar nästan alla val man måste göra, för jag får alltid sån beslutångest.
Efter att Marcus varit hemma hos oss och tagit måtten på köket så bestämde vi en dag då vi åkte in för ett ritmöte. Ritmötet är alltid kostnadsfritt och man har alltid en och samma kontaktperson vilket är superbra och underlättar massor. Vill du ändra något i ritningen är det bara att skicka iväg ett mail, alternativt boka in ännu ett ritmöte för att få det exakt som man vill. Vi hade fått ett förslag på skiss redan innan och sedan fick vi komma med egna inputs. Vi fick förklara vad vi hade för behov och vilka funktioner vi ville skulle finnas i köket. Bland annat så valde jag mitt älskade 20cm-skåp, det kommer bli så bra!


Vi la upp olika alternativ på vilken bänkskiva och vilka luckor. Det alternativet ni ser ovan , med lucka och handtag var det vi hade bestämt oss för först. Men vi har faktiskt ändrat oss på vägen. Så vi kommer inte ha denna. Utan det blir en annan som jag ska visa er lite senare.
Planritningen blir densamma som jag visat tidigare, men vi kommer bygga en köksö. Det kommer bli bra tror jag. Nu har vi ganska begränsat med utrymme och det går inte bygga en vanligt standardö för då får vi helt enkelt inte plats.
Så vi har valt att bygga en skräddarsydd, den kommer vara lite mindre och bänkskivan kommer inte ha lika mycket överhäng som standard. Men det kommer bli kanon! Längtar tills allt kommer på plats! Snart är det dags! Från och med i helgen så kommer vi vara utan kök, fredag kommer elektrikern hit och kopplar ur elen, så tanken är att vi ska börja riva så mycket vi kan i helgen.

Vi började lite smått förra helgen redan , att skruva ner överskåp. Det gjorde också en jättestor skillnad på ljuset som jag tjatar om, ni vet 😉


Den där sladden ifrån lampan under skåpet har jag stört mig på länge, jag vet inte varför man har valt att göra så?
Hur som helst så var det skönt att få bort den, just nu ser det ut såhär, och mer ska rivas i helgen och även kaklet ska knackas bort!
Golvet kommer vi fortsätta att lägga samma som i vardagsrummet, kommer bli snyggt och enhetligt vid ön!

Rickard hade även köpt en blandare nu kom han och sa, nästan skönt att han gjorde det för jag hade tänkt kika lite på andra roliga alternativ, men då kan jag släppa det.
Jag ska visa er vad vi troligtvis har valt för kakel..

Kaklet ser nästan lite åt det gröna hållet ser jag, men det är det inte. Utan tanken är vitt i denna storlek, inte för litet inte för stort utan lite lagom =) Vad tycker ni?

Jag ser verkligen fram emot denna resa, att få följa dag för dag och hur det sakta kommer byggas upp ett vitt snyggt kök! Den sista pusselbiten, sen ska jag börja inreda och göra det mysigt inför att vi firar julen här. Tänk, vår första jul i vårt egna hus. Vi pratar redan om vart granen ska stå. Barnen undrar om tomten kommer hitta hit, jag skojar och säger att han kommer bränna rumpan när han hoppar ner i våran skorsten. Jag har också köpt på mig lite ”nisseprylar”, har ni sett det? Jag tänker nämligen låta en liten nisse flytta in här, då kanske barnen sköter sig extra innan jul. Man kan ju alltid hoppas 😉

Dags för lite mys i soffan med kidsen innan det är sovdags!
Ta hand om er! ♥

4 reaktioner till “Tomten kommer bränna rumpan och det nya köket.

  1. Visst är det underbart när bitarna faller på plats ! Hos oss är det dryga 2 v kvar till slutsamråd med kommunen och hantverkarna har minst sagt bråda dagar. Vi försöker övervaka och lösa problemen som ständigt tycks uppstå. Men tanken på att bo i vårt nya hus till jul gör det lite lättare att härda ut det sista… och känslan av att det kommer bli sååå bra övervinner verkligen de mesta !! Kram

    1. Åh jag förstår, så underbart att få fira jul i ert NYA hus. Ska bli så roligt att se när allt är färdigt hos er
      Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg