Välkommen v28

I onsdags gick vi in i v28 ( 27+0) jag tycker graviditeten både går fort och långsamt på samma gång. Tänker jag tillbaka så känns det som att jag varit gravid i en evighet egentligen, och framförallt hur man mådde i början , samtidigt känns det som att man förtränger så himla fort, det här med hur man åt mariekex hela tiden och drack bubbelvatten och alla gånger man hängde huvudet över toalettstolen, i så många veckor, kan inte förstår hur jag orkade ♥ Men när man vet vad målet är så är det ju egentligen inte så svårt när man tänker efter. Jag är tacksam för att illamåendet håller sig borta.

Dock så har ju mina andra krämpor kommit, foglossningen verkar ha kommit för att stanna, har jag fruktansvärt ont i min ljumskar, tror dom är värst faktiskt, samtidigt som ryggen också värker. Man märker att man inte är lika snabb o smidig längre ♥

Lite om bebis i magen, taget från 1177.
Fostret är cirka 39 centimeter långt och väger drygt ett kilogram. Det har stora chanser att överleva om det skulle födas nu.Fostret kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i ingången till bäckenet. En del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. 

Du som är gravid kan känna att känslorna och humöret svänger, precis som i början av graviditeten. Livmodern är ofta så stor att det kan vara svårt att röra sig som vanligt.

Mjölkkörtlarna i brösten förbereder sig på att producera mjölk. Den första mjölken kallas råmjölk och kan läcka från brösten redan nu.
– 
Jag har faktiskt märkt av lite humörsvängningar igen, jag känner också att jag har alla känslor lite utanpå kroppen, och mycket tankar far runt i huvudet, hur ska allt bli, osv. Ibland känns det nästan som at man kan tro att det är mitt första barn med tanke på hur alla tankar går. Men det som jag mest tänker är väl att jag är rädd att inte kunna räcka till. Men så känner man. ju hela tiden oavsett antal barn, att man på något sätt alltid är lite otillräcklig, tror dessutom det är ganska vanligt at man känner så.
Sammandragningar har jag, men aldrig några som gör ont eller håller i sig länge, men man känner att det förbereder sig, Tänk att det faktiskt är mindre än tre månader kvar tills vi har en bebis hos oss, det känns galet.
Hon har också börjat få mer hicka i magen och är en riktig liten vilding ibland. Trycker och spakar överallt och gör kullerbyttor. Såg att de stor ovan att barnen oftast brukar lägga sig till rätt från denna vecka, men att den givetvis kan snurra runt därinne ändå och vända sig. Ska bli intressant att se hur hon ligger när jag ska till barnmorskan nästa vecka. ♥Lilla kulan, som jag faktiskt upplever större denna gången. Det kan göra mig lite nojig över att bebis ska bli stor därinne. Nu har ju alla våra barn vägt i stortsätt lika mycket. Mellan 3310-3480gram, jag tycker det är precis lagom, så jag hoppas vi håller oss kring det:)
Ska prata om allt med barnmorskan när jag ska dit, hon brukar alltid kunna lugna lite efter att man varit där. ♥

Försöker också fundera på vad vi har kvar att fixa, egentligen är det mest bara lite smågrejer som är kvar att förbereda, tycker vi är ute i väldigt bra tid ändå. Det sista vi har kvar är saker till vår sidecrib, som vi ska ha bredvid sängen i början, vi fick nämligen låna Madde & Mickes så den står just nu på övervåningen och väntar på att flytta ner när det närmar sig, lite fint bäddset till den samt ett babynest skulle jag gärna vilja ha igen, tyckte det var supersmidigt sist. Tips på var jag hittar fina ? ♥ Sen ska jag kika på lite ny skötväska och annat smått och gott. Men de stora grejerna är verkligen färdiga inför bebis ankomst , vilket känns bra. Jag tänker och tror att tiden efter jul och nyår säkert kommer svischa förbi och sen är bebis här. ♥

Nu har vi precis firat Rickard lite här hemma, ♥ hoppas ni har en mysig kväll.

Puss o kram / Angelica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg