Välkomna till pissparadiset..

Som vi längtat. Som vi räknat ner dagarna till att vi skulle få nycklarna i vår hand. Nycklarna till VÅRT hus. De sista dagarna pirrade i magen, jag hade lite svårt att somna dagen innan vi skulle till banken. En torsdag i slutet på juni. Allt var fixat, pappren påskrivna och vi hade nu nycklarna till vårt hus, vår framtid. Här ska vi bo och alla våra barn ska fortsätta växa här. Vi hade en plan, vi skulle lämna in nycklarna till lägenheten måndag FM. Så eftersom vi hade några dagar där så bestämde vi oss för att vi skulle renovera barnens rum så de var färdiga tills vi flyttade in på lördagen.

Efter banken åkte vi till huset, satte nycklarna i dörren och gick in, gick runt. Huset var tomt… både Rickard och jag känner hur något luktar, väldigt väldigt starkt! Det har alltid funnits en svag ”lukt” i huset när vi varit och tittat, lukt som dämpats av andra dofter i vardagen antagligen. Eftersom de tidigare ägarna har 10 katter och väldigt många kattlådor utspridda i huset, så har vi under alla besökt trott att den lukten kommer från lådorna. De har dessutom haft uppfödning i huset. Men nu när huset var helt tomt så var lukten vedervärdig.

Vi började slita ut barnens rum och la nytt golv. Eftersom lukten på nedervåningen inte försvann så fick jag lite panik. Det är fel någonstans. En städfirma varit i huset i 8 timmar två dagar tidigare. Har de inte känt något? Vi tog hit våra vänner och alla fick känns den hemska lukten så det var inte bara vi. Tanken att flytta in här med barnen fanns just då inte på kartan, jag hade panik. Jag vill inte flytta in när det luktar såhär.. det var ett specifikt sovrum på bottenvåningen bredvid hallen som det luktade mest i, men man kände det direkt när man kom innan för dörren . Vi åkte till färgaffären i ren panik och köpte väggfärg, målar vi så försvinner det kanske. De på färgaffären trodde att det satt i matten…  Vi testade även att totalsanera mattan utan framgång.

Vi pausade renoveringen av Leia och Lowas rum och började riva bort den plastmatta som låg på golvet.

Då ser vi hur det är fläckar under plastmattan på spånskivan… det vi hittar är kattkiss! Så jävla äckligt rent ut sagt! Det går inte ens beskriva i text hur det luktade. Runt om hela rummet längst med väggarna var hela spånskivorna indränkta i kattkiss! Allt detta sker liksom parallellt med att vi packar ner hela lägenheten, renoverar barnens nya rum. Tar hand om en nyfödd liten Leona. Alltså detta är verkligen mardrömmen.. Detta fel har inte upptäckts  när vi besiktigade huset då det inte överhuvudtaget fanns några synliga fläckar. Vi har även pratat med besiktningsmannen när vi precis upptäckte detta, och han hade aldrig kunnat tro eller hittat detta under besiktningstillfället.


Som ni ser själva på bilderna så ser man ju exakt vart allt kattkiss är..

Som tur var har vi väldigt många fina människor runt omkring oss, som är kunniga och hjälpte oss…

Ni ser ju själva, så uppgiven han var min lilla älskling, vi slet ner alla tapeter i hela rummet. Vi hade panik att vi skulle flytta in på lördagen och sova här tillsammans med alla barn. Vi visste dessutom inte hur långt ner allt var och vart allt satt. Vi fick liksom leta oss fram med hjälp av vår näsa. Tänk er själva denna sjuka stank av ammoniak. Jag bara grät, som ett litet barn. Det var verkligen INTE såhär det skulle bli. Hade vi vetat om allt detta så hade jag aldrig utsatt vår familj för en så stor renovering. Med en nyfödd bebis och allt. Fyfan. När jag ser tillbaka på bilderna så inser jag hur mycket vi har hunnit med. Samtidigt var det ett rent helvete att bo i. Men vi kunde inte skita i att göra något åt det, vi var tvugna att riva ut allt för att få bort lukten och kunna vistas i huset! Kattkisset hade alltså runnit ner ända ner genom hela frigoliten ner till bottenplattan på huset. Vi stod alltså nu på husgrunden.Det är så galet äckligt.. jag bara ryser i hela kroppen när jag ser bilderna.

Jag kan inte beskriva känsla när man står i sitt hus och ett rum är nere på bottenplattan.. Det var som en stor käftsmäll, vi mådde så dåligt och detta tog verkligen all vår energi. De känslorna man har när man flyttar in i sitt nya hus, vi har aldrig upplevt det. Det är en sån stor sorg. Allt blev verkligen inte som vi tänkt oss. Det är skillnad om man är inställd på att man köper ett hus som man ska renovera så mycket..
När vi inte trodde det kunde bli värre efter att vi tömt hela rummet på allt som var indränkt i kiss, så tyckte vi att ena gipsskivan i hörnet buktade lite. Vi hade också sett att kattkisset ”spridit ” sig i frigoliten under och ut mot hallen..


Rickard slog hål på gipsskivan och då märker vi att det är en ganska stor fläck även på andra sidan, alltså gipsskivan ut mot hallen. Den skivan var fortfarande blöt när vi kände på den..

När man liksom tror att helvetet inte kan bli värre.. Så kunde det alltså bli det.
Det var även nerhissat en hel kvadratmeter under trappen i hallen. Vi fick även där såga ur och riva där för att få bort all äcklig lukt.


Ett tag hade vi alltså ett hål i väggen under trappen.. Helt sjukt att vi bodde i allt detta.

Detta skedde precis på semestern där dessutom alla snickare går på semester. Vi var desperata att få detta fixat , eftersom vi faktiskt bodde i detta. Där igen, hade vi otroligt fina vänner som drog i lite trådar och fixade en snickare som gick in och jobbade hos oss på sin semester. Det är ju helt otroligt. Jag gråter när jag tänker på allt alla har gjort för oss. Ni vet alla vilka ni är! All vår kärlek till er, vi hade inte fixat detta utan någon av er. ♥

Detta rum som var mest angripet var det rummet som var tänkt till Leona, och eftersom hon fortfarande är så liten så tänkte jag att det rummet tar vi sist. Det blev inte riktigt så. Det liksom blev ett av det första vi fick ta tag i. Nu i dagsläget står det bara med isolering, spånskidor och gips på väggarna. Vi har inte orkat ta tag i det mer. Men jag har tänkt att vi snart ska börja lägga golv och sätta renoveringstapet. Innan det blir vinter ute iaf. ♥

Men hallen blev ju verkligen en stor prioritering med tanke på allt detta eftersom det också var angripet där. Vi hade tänkt när vi flyttade in, att vi skulle behålla golvet, det var ju ändå relativt nytt och OK utseendemässigt. Sen skulle vi bara måla väggarna vita. Så blev det ju verkligen inte. Ni kan läsa om hela hallrenoveringen HÄR.


Vi är inte färdiga på långa vägar i hallen , och den har också stått still en stund eftersom vi tog tag i sovrummet. Men visst är det en stor skillnad?

Renoveringen blev ju större även i hallen, då vi hittade kattkiss även där ni ser att den vita byrån står. Där bytte vi själva ut gipset och sen fick vi riva all tapet och sätta renoveringstapet innan vi målade. Jag undrar egentligen hur många timmar vi lagt på kiss-renovering?

Jag är väldigt ledsen över allt detta, så många gånger jag brutit ihop. Känt att livet faktiskt är orättvist. Denna sommar blev INTE alls som den skulle bli. Jag har ångest för att vi gjort för lite med barnen.. att känna sig otillräcklig. Jag blir förbannad och arg över situationen. Det är fan inte lätt att rådda en hel husrenovering, eget företag och tre barn. Vi är helt slut nu. Dränerade på energi. Vi behöver få tillbaka den, men det är svårt. Men jag tror och hoppas att vi får tillbaka den snart.
Just nu tar vi det lite lugnt med renoveringen. Även om det kliar i fingrarna att få bort den fruktansvärt fula tapeten och färgen i vardagsrummet. Ni vet jag får nästan en ilska mot färgerna i huset. Det påminner om det helvete vi haft.
Jag försöker sjävklart glädjas åt hur långt vi har kommit. Dessutom vet ni hela storyn nu. Det känns skönt att ha lättat mitt hjärta.
Välkomna till Pissparadiset.
Kram / Angelica

37 reaktioner till “Välkomna till pissparadiset..

 1. Men allt blev så bra och allt kommer bli perfekt! Ni är så starka som fixade detta trots helvetet ❤️

 2. Så jobbigt att ni fått genomgå detta, mitt i allt! Hoppas att ni får ersättning för allt ni lagt ner på att få bort allt kattkiss. Jag menar ni har ju betalat för at huset ska vara i det skick som besiktningsmannen dömde det till, och så upptäcks det här! ? Förstår verkligen frustrationen och uppgivenheten. Men tycker inte du ska ha dåligt samvete över barnen. Ni har gjort ert bästa utifrån förutsättningarna, och det är tillräckligt. ?Man är inte mer än mänsklig. Barnen verkar ha underbara mor- och farföräldrar och de har säkert tyckt att det har varit jättekul att få umgås med dom.
  Ni har verkligen fått det underbart fint och jag är så förtjust i ert vackra sovrum! ?

  1. Vi kontaktade tidigare ägare direkt och de betalade snickarens arbetskostnad, samt material för att återställa, isolering, spånskivor och gips. Den tiden vi lagt ner på att riva kommer vi aldrig få tillbaka och är väl egentligen omöjlig att ersätta ekonomiskt, då vi förlorat tid med våra barn, men även från vårt jobb. Sedan har vi fått lägga ut mycket pengar vi inte räknat med, på tapeter, färg och golv. Vi hade inte tänkt göra en så omfattande renovering av hallen t.ex. Men vi ville bara få ett avslut och få ordning på allt, så vi har faktiskt inte orkat grotta i det mer, kanske dumt, kanske smart, jag vet inte. 🙂

   Ja jag är tacksam över alla som har hjälpt oss i detta. och barnen har absolut haft det bra hos mormor o farmor, men ibland kommer det över mig och gör ont <3
   ja sovrummet är favoritplatsen i huset just nu,hihi. KRAM <3

 3. Men herre gud att ni ens orkar med detta! Hejja ni? va ni ä starka!
  Men sånt här måste väl gå på försäkring?
  Ni ska väl inte måsta fixa detta själva…
  Fy va fom ska ” schämmes ” förra ägarna!!
  Att dom ens kunnat leva med dett a .

  Oh skickar massor av varma styrke kramar till er?
  Tillsammansn ä ni starka o fixar detta?

  Kram Linda

  1. Vi kontaktade de förra ägarna direkt och de har stått för snickarens arbetskostnad samt material att återställa isolering spånskivor och gips.
   Våran försäkring gick inte in då detta ”fel” upptäcktes inom 30 dagar efter att vi fick tillgång och då går det på förra ägarnas försäkring och som tyvärr inte täckte då det vara orsakat av djur. 🙁

   Tusen tack för alla kramar , det värmer <3

   Kram tillbaka!

 4. Läääängtar till o få komma hem till er om
  Några månader!!! Det kommer bli så satans bra!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

 5. Men så tråkigt att det blev så här. Det är ju verkligen en stor händelse i livet, när man får vrida om nyckeln och kliva in i sitt alldeles egna hem. Har ni kollat om dåldaförsäkringar. Jag menar dom förra ägarna är ju skyldiga upp till 10 år efter att köpet gått igenom. Ni gör ett fantastiskt jobb iafall som kämpar och fixar i så mycket. Jag önskar er all lycka till i renoveringsdjungeln. Många kramar till dig och familjen.

  1. Ja det är riktigt tråkigt, jag önskar faktiskt att det hade varit annorlunda. Jag hoppas att det kommer kännas annorlunda när vi fått tillbaka lite energi <3

   Tyvärr har de förra ägarna ingen doldafelförsäkring.

   Kram tillbaka fina du! <3

 6. Vi trodde vi hade otur när vi flyttade till hus, det är inget jämfört med er… stackare! Men så bra ni har kämpat och det ni gjort är jättefint så kämpa på ❤️

   1. Det läckte in vatten genom taket i sovrummet och badrummet när det regnade ute ? Men det var snabbt fixat med lite nytt tak över kupan på sovrummet och ny ventilation i badrummet (vattnet kom in genom ventilationsröret). Hoppas ni klarar er från fler saker nu ?

  1. Eftersom vi kontaktade tidigare ägare direkt och de betalade snickarens arbetskostnad, samt material för att återställa, isolering, spånskivor och gips. Den tiden vi lagt ner på att riva kommer vi aldrig få tillbaka och är väl egentligen omöjlig att ersätta ekonomiskt, då vi förlorat tid med våra barn, men även från vårt jobb. Sedan har vi fått lägga ut mycket pengar vi inte räknat med, på tapeter, färg och golv. Vi hade inte tänkt göra en så omfattande renovering av hallen t.ex. Men vi ville bara få ett avslut och få ordning på allt, så vi har faktiskt inte orkat grotta i det mer om det är dolt eller inte, kanske dumt, kanske smart, jag vet inte. ?

 7. Men fy fabian vilket helvete ni fick gå igenom! Jag hoppas verkligen att ni fått ersättning från försäkringsbolag eller av ägarna. Jag hoppas oxå att ni får tillbaka energin och att ni snart kan glädjas av att vara husägare. För barnens del kommer det fler somrar, en glass och lekparkshäng kommer man dessutom långt på. Många styrkekramar till er!

  1. Ja det är inget roligt, fy man är helt slut. De förra ägarna har stått för snickarens arbetskostnad, samt material för att återställa, isolering, spånskivor och gips. Den tiden vi lagt ner på att riva kommer vi aldrig få tillbaka och är väl egentligen omöjlig att ersätta ekonomiskt, då vi förlorat tid med våra barn, men även från vårt jobb. Men eftersom vi ville få ett snabbt avslut så har vi inte orkat ta det den långa vägen.. Och vårt försäkringsbolag gick tyvärr in då det är inom 30 dagar efter slutfört köp. Så då går det på säljarnas försäkring och deras täckte tyvärr inte 🙁

   Ja visst är det så, det går ingen nöd på barnen egentligen, bara hos en själv allt dåligt samvete sitter <3 KRAM

 8. Det går inte under dolda fel. De förra ägarna har betalt för reparationerna. Huset var besiktigat och förra ögarna visste inte om detta.

  1. Fast det är väl det som är grejen med dolda fel att man som ägare inte haft vetskap om felet. Vet man om felet men inget sagt är det väl bedrägeri?! Det finns väl ingen i den här soppan som vill sätta dit någon eller jävlas för skojs skull?! Men ibland får man ju tyvärr även som tidigare ägare överraskningar som innebär utgifter på ett hus man inte längre äger, man inte räknat med. Vilket givetvis även gäller som ny ägare, oförutsedda saker kan ske. Men vad gäller dolt fel är det inte mer än rätt att man som före detta ägare gör rätt för sig!

 9. Fy vilket helvete ni haft!! Förstår inte hur man kan lämna ett hus på det sättet, att inte besiktningsmannen upptäckt något. Ni har verkligen gjort ett jättejobb med renoveringen. Det ser jättefint ut .
  Många styrkekramar till hela familjen.

 10. Men herregud! En sån härlig och rolig tid som blev en total mardröm. Och med tre barn och eget företag också. Ni är ju helt fantastiska som lyckats få ihop det.
  Jag hoppas att ni kan ta det lite lugnt nu och få tillbaka energin. Kram

  1. Ja ibland undrar jag hur vi lyckats komma så långt som vi gjort. Men jag är jäkligt envis av mig, och det är Rickard också… Men man har brutit ihop många gånger. Men nu förhoppningsvis kan vi se framåt och hoppas det är lite ljusare. Jag längtar att få ta tag i att flytta in ordentligt. Vi har inte packat upp alla saker för vi har renoverat sen dag ett.

   Kram <3

 11. Tråkigt när det blir så, men kalla nu ert hem för något positivt , annars kommer ni aldrig att tycka om ert nya hem. Varit med om typ samma tråkighet, men det var i lägenhet o svarmögel bakom tapeter, jag blev sjuk av att vistas där, anticimex dömde ut lägenheten, vi fick bo tillfälligt på annan plats under renovering, men jag kunde aldrig tycka om lägenheten igen, så när vi hade bott där i 8 månader så flytta vi, min astma har blivit bättre men jag är inte frisk ännu o det är fyra år sedan nu, när jag ibland kör där förbi så ryser jag! Så jag önskar er lycka till, hoppas i framtiden när ni är färdigrenoverade att ni kan lägga detta tråkiga bakom er o njuta och må bra på alla plan.

  1. ja riktigt tråkigt. Vi ska inte alltid kalla huset så som vi gör just nu, vi har försökt att ha lite humor i det hela också. Det är med glimten i ögat 😉
   Men fy vad jobbigt, och att du fortfarande känner av det.. Jag förstår att du får rysningar. Så jobbigt verkligen. Vilken tur att ni flyttade och hittade annat.=)

   jag hoppas också det blir bra i framtiden, jag tror och hoppas det, vi behöver bara sätta vår prägel på det hela, och förhoppningsvis inte stöta på mer oförutsägbara problem <3

   Kramar.

 12. Fy vad tråkigt, måste varit riktigt kämpigt för er. Måste vara skönt att ni kommit så långt som ni gjort och det har blivit fantastiskt fint. ? tycker absolut inte ni ska ha dåligt samvete för att ni inte gjort så mycket med barnen, även om jag förstår att det dåliga samvetet kommer automatiskt. Tycker ni har gjort det bästa av situationen och ändå lyckats komma iväg på småutflykter och bara vara med barnen, och det är det som räknas och det dom kommer att minnas. ❤ kram

 13. Nää men fy, stackars er! Bra kämpat av er ändå trots allt! Lite samma, men ändå inte, när vi satte nycklarna i vårt hus för lite mer än 4år sen… ett 70 tals hus som vi räknade med att göra med mkt, men kanske inte såå mkt på en gång! Kökt tex skulle vi vänta med, men det var så fruktansvärt att vi fick riva direkt. Det var lukt som kom fram i vårt hus oxå när det väl var tomt. Det var gammal golvisolering som luktade, så det var bara att riva upp golv, spånskivor och byta ut allt… vi har gjort allt från topp till tå. Tre barn som idag är 7,5,3 och jag har lyckats skaffa mig en 3,5års högskoleutb. under tiden, herre Gud alltså! typ för något år sen började man känna att äntligen är detta vårt hus! Innan hann man både tänka högt och tyst att va fasen har vi gett oss in på OCH detta dåliga samvete för barnen …. kram till er!

 14. Milde tider vad mycket.det blev för er stackare. …har tänkt på er hur ni har haft det kramar ??????

  1. Vad gullig du är. Har tänkt mycket på dig hur du Mår också ? Hoppas du mår bättre nu. Vi vill gärna bjuda dig på kaffe någon dag :)?

  1. Vi har tittat på huset såklart. Vi har även haft ute en besiktningsman. Det fanns inga som helst synliga fläckar någonstans och besiktningsmannen hade aldrig kunnat upptäcka detta vid besiktningstillfället.. Det luktade inte likadant i huset vid dom tillfällena vi tittade som det gjorde När huset var tomt tyvärr.

 15. Usch vilket jobb ni fått lägga ner… o mitt i sommaren o med nyfödd bebis, stackars er.. och oförutsedda extrakostnader.. Men så fint det blir. Hoppas ni kan koppla av lite nu och trivs bra. Hoppas du vill visa lite mer av huset snart. Kram till er!

 16. Så hemskt! Kattpiss luktar vidrigt. Fanns det ingen mäklare med i affären? Konstigt att besiktningsmannen inte gjorde någon fuktmätning. När vi köpte vårt hus skickade både banken och försäkringsbolaget var sin besiktningman till huset och båda gjorde fuktmätningar. Förstår att det har varit jobbigt för er så mycket jobb som inte hade behövts. Ni har varit starka och fått det så fint. Kram!

 17. Finner inga ord, men skickar en stor kram <3.

  Men vet du ditt dåliga samvete med att du inte gjort tillräckligt med barnen är inte sant. Du har gjort TILLRÄCKLIGT och mer där till för era barn. Tänk på att du och ni fixat så barnen har det bästa. Ibland är inte flashiga resor det som är tillräckligt för sina barn, ibland är det husrenovering och era barn kommer inte komma om 10 år och säga "minns du sommaren när du inte gjorde något med mig", de kommer istället säga "minns du sommaren när vi flyttade hit, och ni fixade allt för att vi skulle kunna bo här". <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg