Angelicasandberg.se

Här bodde vi i storstaden!

Solen skiner. Så himla härligt. ♥ Tänkte jag skulle uppdatera er lite kring våran helg i Stockholm.
Vilken resa det blev. Jag är Så himla glad att vi åkte. Att jag faktiskt såg till att komma iväg. Det var inte sjävklart som jag skrev i tidigare inlägg. Men det blev ändå så fantastiskt när vi åkte upp hela familjen, även om vi åkte olika tider. Jag var väldigt nervös, mest för att köra bil i storstaden, men allt gick verkligen bra. Jag hade små delmål och jag hamnade inte i någon lång kö vilket var väldigt skönt. Min syster hade visat mig vilket parkeringshus jag skulle stå i för att slippa köra bil där det var som mest folk.. Promenaden till utbildningen från parkeringshuset tog ca 10 minuter. Precis lagom ändå. Så första dagen fick jag hjälp av Alice som har bott i Sthlm och har koll på gatorna där. Så det kändes tryggt. Sedan träffades vi nervöst alla som skulle gå den här utbildningen, det var jag ock 7 stycken tjejer till, olika åldrar och från olika städer. Så himla roligt verkligen. Många hade haft tanken på att gå utbildningen länge medans andra bestämt sig lite senare. Superroligt verkligen.
Ska göra ett eget inlägg om själva utbildningen, inte nog med att den var givande och vi lärde oss mycket. Den var väl strukturerad och väldigt bra planerad gällande tider och innehåll. Först trodde jag att dagarna skulle kännas otroligt långa, men det gjorde de inte. ♥ Sen var utbildningen otroligt givande för mig privat. Jag behövde verkligen lyfta mina vingar och göra detta. Så jag är stolt och glad, för det blev en fantastisk resa privat.

Medans jag satt på utbildningen på torsdagen  ( jag åkte själv tidigt hemifrån) så gick de stora barnen i skolan innan Rickard & min mamma tog alla barn och styrde mot storstaden. Vi hade hyrt stugor lite utanför Stockholm. ( skarpnäck ) Vi valde att bo på First Camp Stockholm City. Så när jag var klar första dagen kunde jag styra bilen ut mot campingen där hela familjen + mamma hade anlänt. Det var SÅ mysigt. Vilket lugn jag fick att få omfamnas av alla barn och vi fick äta ihop och sova ihop. Underbart.
Ska visa lite från där vi bodde. Trivdes verkligen här, stugorna kändes så hemtrevliga, sängarna var sköna och jag sov gott.

Eftersom vi hade med mamma så valde vi att hyra två stugor , då det hade blivit lite trångt i en. Även om stugorna har många sängplatser, Varje stuga hade 4 st sängar, plus en bäddsoffa med plats för 2 personer.

Skulle absolut kunna tänka mig att åka tillbaka hit. Nu var jag inte här så mycket eftersom jag var på utbildningen. Men min familj hade det superbra. ♥ Vi hade stugor som låg jättenära den lilla lekplatsen som fanns, man såg den från vår stuga.

De små tjejerna älskade att ha denna lilla lekplats precis utanför stugan.

Vi hade verkligen en superhelg. Så vill gärna tipsa er genuint om ni letar boende kring storstaden, att kika in hos First Camp City Stockholm

Igår blev Line 11 månader, kan inte förstå att hon nästa månad blir 1 år redan. Vilket känns helt sjukt. ♥
Stanna tiden snälla. Så igår åkte jag till samma plats som jag fotade när hon låg i magen. Kändes fint . ♥

Älskade lilla snuttan. familjen minsta lilla tjej, som blir otroligt omhändertagen av sina systrar.
en annan sak, hon fick förskoleplatsen vi sökte… Så till hösten finns en plats för henne på förskola. Det känns ju bara För sjukt. Men tacksam att vi fick den platsen vi ville ha, så det var inget snack om att inte tacka ja, även om det för mig personligen känns lite tidigt att lämna henne, så ska jag försöka bearbeta allt personligt i mig själv.

Kram på er. / Angelica

 

Jag fick världens finaste fråga.

Reklam för www.gravidcoach.se

Jag har knåpat länge på detta inlägg. För det är så mycket känslor på en och samma gång. Så jag vet knappt var jag ska börja.

Jag ska bli moster, och jag är osäker på om jag har skrivit det här på bloggen tidigare, kanske att jag bara har skrivit det på min instagram. Hur som helst. Min ena lillasyster är gravid och väntar sitt första barn. Det har varit omtumlande för henne då hon i många år alltid sagt att hon inte vet om hon ska ha några barn, till att hon har varit lite sugen, till att hon kanske ska skaffa barn om många många år isåfall. Men sen en dag fick jag ett sms…

En regnig dag blev fylld med solsken, jag blev så chockad, men otroligt glad, glad för deras skull, glad för att jag ska få titulera mig som moster. Det känns så magiskt. Hon berättade tidigt och jag har stöttat i den mån jag kan då hon har mått precis lika dåligt som jag gjort under mina graviditeter. Jag har plockat fram alla bebissaker och överröst henne med det mesta jag har här hemma. Jag minns en gång hon frågade ” har hört gott om babybjörns babysitter , vet du något om den? ” Då skickade jag bara tillbaka en bild på en babysitter från babybjörn som svar att du kan ta denna 🙂 Hennes svar tillbaka var ”kommer vi behöva köpa något själva?”
Eftersom jag har otroligt svårt att göra mig av med saker, har pratat mycket om det i vår podd, att jag inte kan sälja vidare saker, att jag är en riktig spara när det kommer till bebiskläder osv. Jag har mycket kvar sedan Leia var liten och hon blir 13 i sommar. Jag måste skärpa mig och ska verkligen ta tag i den saken nu. Men det är en annan historia. Tur för henne att hon har en syster som sparar, det känns så mycket enklare att de ska använda alla bebiskläder, Istället för att sälja vidare. Det känns fint. Smidigt nog så väntar hon ju också en liten flicka. Hon har varit bombsäker hela sin graviditet att hon skulle få en pojke, men jag stod fast vid att jag trodde tjej. Hon höll oss på halster ett tag, och jag höll på o bli galen, för jag ville ju verkligen inte ha fel. Som tur var hade jag inte det. HAHA.

Visst är hon väl vacker? ♥

Barnen här hemma längtar efter deras lilla kusin som bakas därinne. När Felicia och Kalle var här i Fredags så myste Leona massor med magen. Jag har lyckats känna sparkar två gånger. Alltså lilla S vad du är efterlängtad av oss alla utanför. ♥

Felicia har också vid några tillfällen frågat mig om jag kan vara med på hennes förlossning tillsammans med hennes Sambo som stöd. Men det har mest varit i förbifarten hon har sagt det och inte om hon varit seriös. Jag har svarat lite på skoj tillbaka att det kan jag vara.
Men sen en kväll, så fick jag ett meddelande på snapschat. Med den finaste frågan man någonsin kan få…

Jag tvekade sjävklart inte på vad svaret skulle vara. Jag tackade sjävklart ja. Om jag kan få henne lugn är det det minsta jag kan göra. jag har ju dessutom fem förlossningar i bagaget så jag vet vad hon kommer gå igenom.
Men här föddes också en liten tanke i mig när jag fick frågan. Kan man utbilda sig till doula eller hur funkar det?
Jag började genast googla, jag har alltid haft ett intresse för förlossning. Alltid velat jobba där.
Har under mina senaste fem år bakåt sökt jobb två gånger på förlossningen, fått jobbet båda gångerna. Men också någonstans valt att vara kvar på neo för att jag ändå trivs så himla bra där också. En dröm hade varit att rotera mellan avdelningarna ,  att få allt av det hela. På Neo får vi gå på sökningar på förlossningen och är alltid i beredskap vid kejsarsnitt, så den erfarenheten har jag och gillar den kombination på mitt jobb jag har idag.
Men någon gång i mitt liv ska jag testa på jobbet på förlossningen också, det har jag bestämt mig för. Antingen som undersköterska, eller om jag utbildar mig vidare. Vi får se vad tiden utvisar.

Men tillbaka till min googling av doula. Hittade utbildningar men fastnade för en speciell som jag tyckte verkade väldigt intressant, jag skulle kunna fördjupa mig ännu mer i ämnet ( trots mina egna förlossningar ) Så  är jag nyfiken på att veta mer.
Jag fastnade för en speciell utbildning som gravidcoach.se håller i. Jag läste på mycket , den verkade så himla intressant och lärorik. Så efter att jag läst på lite Kontaktade jag dom. Fick ett väldigt trevligt bemötande, det fanns nämligen en utbildning i Stockholm i slutet på april…
Ni som följt mig länge och läser detta, vet hur otroligt hemmakär jag är. Har väldigt svårt att lämna familjen dessutom. Otroligt dålig på att göra saker helt ensam. MEN jag kände ändå att detta är något som jag vill.

Inte bara för att jag ska vara med på Felicias förlossning, utan kanske för framtiden. Känner att jag kan ha nytta av denna utbildning i flera olika aspekter.
Så efter lite prat hemma så bestämde jag mig för att jag skulle boka kursen.
Nu på torsdag börjar kursen och är slut på söndag. Det kommer bli intensiva och spännande dagar.
En sak som gjorde att jag tvekade på att boka kursen var att jag just skulle vara ifrån familjen så länge. Eftersom jag inte är van vid det.
Så efter lite diskussion bestämde vi oss för att boka stugor och så åker vi upp hela familjen + min mamma. Vi gör en liten minisemester samtidigt som jag går utbildningen. Det känns så rätt i hjärtat för oss, och alla barnen är taggade på att åka till huvudstaden. Nu kommer de mestadels få hänga med sin pappa & mormor, men jag kommer ändå få träffa dom på kvällarna när jag gått färdigt kursen.

Jag hoppas ni vill följa med på denna resa, för jag ska dokumentera allt. Jag känner mig så pirrig och förväntansfull: tänk att jag ska lyfta mina vingar och göra detta. Känner mig modig som vågar.

Vill ni redan nu läsa mer om Doulautbildningen som jag ska gå så kan ni kika på länken HÄR.

Kram/ Angelica

Nu har vi sökt förskoleplats, kallsådd och En sån där podd!

Lilla Line, har hunnit att bli hela 10 månader, snart blir hon elva och sen i början på juni fyller hon 1ÅR ( ! ) Vad sker? Jag blir alltid lika förvånad varenda gång hur fort våra älskade små växer. Två små gryn till tänder har hon fått, hon kryper och ställer sig mot allt nu. Älskade lilla barn. Hon vill gärna göra sin röst hörd, alltså antingen har jag förträngt att de tycker det är roligt att skrika när de hittar sin röst, eller så har de andra barnen inte skrikigt rakt ut, hon skriker om jag ger mat för långsamt eller när hon vill har uppmärksamhet, mina öron blöder ibland. Hoppas det är övergående fort.

Jag är också expert på att köra ner huvudet i sanden när det kommer till lite jobbiga saker, som tex ansöka om plats på förskolan i tid. Det känns som att hon blir så stor när man gör det, sen vet jag att man inte kan vara hemma föralltid ,men ändå. Man bör söka fyra månader innan man vill ha en plats. När jag var på förskolan häromdagen och lämna de andra tjejerna så frågade de om jag hade sökt plats till Line. Vilket jag inte hade gjort då.
Vi trivs verkligen så himla bra på den förskolan vi har, och jag vill absolut inte ha mina barn någon annanstans. Så att vi ska söka dit är en självklarhet, vi söker inte några alternativ. Men det innebär ju också att de kanske kan ta längre tid innan man får plats på den förskolan som man vill.  Speciellt när man inte söker fler.
hur som helst, fick lite info om att det fanns några platser kvar på förskolan ( i omed att barn slutar). Dom tyckte att jag skulle söka till Line, plus att vi har syskonförtur så då är chansen stor att vi får en plats.
Jag berättade för Rickard när han var hemma på lunchen samma dag och han tog datorn och sökte plats direkt, Han är så mycket tuffare än mig så. Men nu är det gjort, plåstret revs av och nu står vi i kö. Vi tog till hösten.. ♥
Kanske att vi gör en repris som vi gjorde med Lucie. Skolar in försiktigt, låter henne va lite. Innan allt drar igång och det är 100% som gäller. Men vi får se.
Det känns på ett sätt bra att ha sökt plats, framförallt när jag också sökt utbildning till hösten. Tänk om jag kommer in? Men min magkänsla säger att det är svårt att komma in på sjuksköterskeprogrammet. Men vi får se. Håll en tumme. ♥

Måste bara skriva några rader om vädret, det är ju kanske inte så roligt att läsa om egentligen. Men jag älskar verkligen att solen är här nu. SÅ underbart. Jag har börjat plantera både dahlior, luktärt och satt mina kallsådder.

Mina godislådor hämtar jag upp hos en godisaffär här i stan, superbra, men det kan man säkert göra i vilken matvarubutik som helst eller liknande.

Jag har satt lite olika kallsådder, och hoppas de tar sig. För några år sen tog sig endast mina rosenskära, så håller tummarna för att det ska gå bättre för dessa i år. 🙂
Först gör jag små hål i godislådan i botten och sedan på locken.Sedan fyller jag plastlådan med jord, plattar till ordentligt med en annan plastlåda.
Vattnar och sedan stör jag ut en påse med frön, och lägger sedan lite jord ovanpå. Sätter på locket och sen har jag förvarat dom i växthuset. Men nu när solen ligger på fick jag för mig att det kanske blev lite för varmt? Så nu står det på vår altan. Det som är bra med kallsådder är att man kan ha de utomhus och det stör inte om det regnar osv.

Line var inte lika road av planteringen som mig, och tog sig en liten tupplur istället. ♥

Nu springer jag runt här hemma och både kikar efter sugrötter på mina dahlior och om de har kommit upp skott, jag håller koll även på mina luktärt som börjar ta sig.. Jag känner hur jag blir helt pirrig av bara tanken att snart är trädgården full med blommor och jag kan plocka in buketter ♥ Längtar.

Vill också påminna er om att ni gärna lyssna på min och Maddes podd, vi har släppt ett nytt avsnitt idag, en liten ”Veckans kluriga”, ni kan lyssna på den nedan. ♥

Nu ska jag sova, kikar in imorgon igen, då ska jag berätta om något roligt för er!

Sov gott hörrni.
Kram ♥

Vi överraskade, NI måste titta!

God kväll. Sitter och söver barn och passar på att skriva här. Så roligt att ni uppskattar när jag skriver här inne, jag kämpar på med kosttillskottet jag skrev in innan, får se hur månadens pms blir,,, vi är nog snart där…

sedan jag skrev sist har vi hunnit riva av påsken. Lite långledigt och lov , det var mysigt och härligt, vi påskpyntade inte så mycket, men lite påskpynt fick vi till. Alldeles lagom, om du frågar mig.

Min lilla hjälpreda. 🤎

Våran plan var till en början att fira påsk hemma, vi hade bland annat kalas inbokat för barnens kusin som vi skulle gå på. Vi hade fått förfrågan att följa med våra vänner till Västervik men vi fick inte till det helt enkelt. Men det där störde mig lite, kände mig snuvad på att inte fira påsk i Västervik och få njuta av den platsen ens våra vänner, jag påtalade och gnällde en del ska jag erkänna till Rickard. Så i hemlighet , planerade han och Micke , att vi skulle komma ner. Han bokade en natt på Västervik resort, så på morgonen när vi haft påskjakt, fick vi i slutet reda på att väskor skulle packas, och badkläder, för nu skulle vi på äventyr.

Det roliga var, att jag fick reda på var vi skulle, men att Madde inte visste, så det fick bli en överraskning för henne, kika på klippet här… om hon blev överraskad. Och vilken helg vi fick, och OM vi fick mersmak ❤️

Snart kommer vi igen Västervik, verkligen paradiset.

Vi bodde i deras studiolägenheter, vi brukar alltid bo i stugor, men denna gången var allt fullbokat eftersom vi bokade så sent 🙂 men det funkade bra:)


Vi sov mest i lägenheten, sen blev det mys med våra kära vänner..

Vi myste och storsade runt på campingen, alltså det finns SÅ mycket härliga fina platser. Barnen pratar fortfarande att dom vill åka tillbaka till Västervik, så nästa gång ska vi se till att vara fler dagar helt enkelt. Även om jag är väldigt tacksam för den tiden vi hade denna gång. SÅ Värt att vi åkte dit. ♥ Verkligen balsam för själen.

Vi kommer snart åter igen. VI hade ett otroligt härligt dygn, och jag tycker ni ska Kika hos Madde, hon visar även när vi var och bubblade bubbelpool och Rickard tog sitt första dopp I Östersjön, fy så kallt, skulle aldrig våga. är en riktig badkruka.

Denna påskledighet ska vi leva länge på.

NU ska jag kika på morden i Sandhamn, ser ni den?
Kikar in och skiver några rader imorgon igen, känns som jag har så mycket jag vill skriva till er.

KRAM

Dessa ska jag testa mot min pms!

Så var det fredag och helgen är här. Så skönt. Imorgon har jag en tid hos frisören, brukar ju få ungefär en gång i månaden. Ibland lite längre mellan, men är bortskämd att gå ofta. Får se vad jag ska fixa imorgon har inte riktigt bestämt mig vad jag ska göra, om jag ska klippa lite på längden eller inte, om jag ska bli ljusare eller inte ? Så vi får se.

Mamma är hemma från hennes operation också, så skönt att allt gått bra. Även om hon verkar ha ont. Håller tummarna att hon kryar sig snabbt.

Vet inte om ni har lyssnat på min och Maddes senaste podd? Vi pratar återigen om min pms, och hon trycker på att jag verkligen bör söka hjälp, jag öppet säger väl att jag ska det. Så jag måste ta tag i det om jag nu har lovat. Men jag har faktiskt dock köpt hem ett par nya kosttillskott som jag har börjat äta. Dock känns de för tidigt att avgöra någon effekt ännu. Men jag är otroligt spänd och hoppas att de fungerar. Men ja antar att jag ändå inte kommer ifrån att söka till Gyn? Ska väl åtminstone, ringa. Men jag erkänner att jag drar mig för det, för jag lovar att de kommer säga att jag ska ringa vårdcentralen ( eftersom min bm sa det) men det känns så fel, vill träffa en läkare som har förståelse för detta, och inte en allmänläkare. Det var hemskt nog den gången jag gjorde en gynundersökning på vårdcentralen… får rysningar bara av tanken..

Dessutom har jag fått min mens nu. Efter varje barn som jag fött så har jag också börjat blöda mer vid min mens. Jag känner mig så fruktansvärt trött och får ofta huvudvärk när jag har min mens. Då och då tar jag en järntablett, jag har kvar sedan jag var gravid eftersom jag aldrig äter järntabletterna då heller 😉 men jag tror även jag ska ta lite andra tillskott, Madde har berättat att hon fick hjälp av att äta b12 också. Så jag tänker att jag ska testa det och se om jag mår bättre. Inte i min pms, men kanske i att inte bli helt slut vid varje mens.

Nu ska jag krypa upp i soffan och kika på tv och slappna av.

Vi hörs snart igen.

Kramar/A

Nu opereras hon och lite blomster.

Trots att det är massor med snö utanför fönstret , så är längtan här inne efter våren stor. Jag har fått några av mina dahlia knölar. Förra året hade jag redan börjat att förså dom , men än har jag inte kommit så långt. Jag behöver fixa he lite jord och sen åker de ner rätt ner i påsarna. Det är något speciellt att följa denna lilla resa, från att du sätter ner knölarna i jord , tills att skotten kommer, sen när det är dags att äntligen plantera ut, för att sen vänta och vänta på den första blomningen.
Tänk att vi har den bästa tiden framför oss nu. ♥

Dessa söta små knölar kom i fina påsar, hur fint ändå? Små detaljer som kan göra att man känner sig lite extra glad. Jag ska verkligen försöka ta tag i att börja med alla mina fröer som jag beställt.

Har inte fått ner varken mina kallsådder eller ens mina luktärt, SÅ dåligt av mig,här är några av de jag har handlat hem, men ska sätta lite fler, vill så gärna kunna plocka massa olika sorters buketter i sommar, tyvärr är jag lite begränsad när det kommer till utrymme var jag ska sätta allt i trädgården, men det får helt enkelt bli en senare fråga. ♥

Till något annat, idag har min mamma äntligen fått tid för operation, sedan hon opererade sig för sina tarmvred så har hon sedan dessa haft stora problem med brock på magen. Sen blev det pandemi och allt hamnade på paus, hon har verkligen haft stora besvär av dessa, både sökt akut för det men också sökt vänligt då hon verkligen behöver få hjälp med detta ,Tillslut fick hon äntligen tid, och den tiden är idag. Min lillasyster skjutsade henne tidigt imorse till Norrköping. Än har vi inte hört något och det kunde ta tid innan hon kunde höra av sig hade en sköterska sagt till min syster, men denna väntan är ju fruktansvärd. Även om detta är en annan typ av operation så är jag ändå orolig för hur det ska gå , det finns ju fortfarande kvar i huvudet när de ringde från sjukhuset till mig och berättade att mamma var dålig efter operationen och hon hamnade på iva. länkar ett gammalt inlägg om det här.

Detta ska ändå vara en relativt ”lätt” operation och tanken är att vi ska hämta hem henne imorgon. ♥
Så håll gärna en lite extra tumme för henne idag.

Kram/ A

Kategorier