NU har vi semester. ♥

Äntligen är det semester här hemma! ♥ Wow säger jag, som vi längtat. Även om vi inte har så mycket inbokat som vi ska göra egentligen , så är själva känslan att aldrig behöva ställa klockan underbar. Älskar att ta dagarna lite som de kommer. Just idag är det dock väldigt kyligt här hemma, och ingen sol, brr.. Hoppas snart värmen kommer tillbaka. Barnen har ett riktigt härligt sommarlov och är väl värda det så som de kämpat året som gått. Leia gick ur 6 e klass med fina betyg och tills hösten väntar högstadiet på en ny skola. Leona har också slutat förskolan och till hösten är det förskoleklass för hennes del. ♥ Det kommer bli mycket omställningar med nya utmaningar till hösten för många i familjen. Om några veckor får man besked om utbildningen som jag har sökt. jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra med det heller, är så inställt på att jag inte kommer in, så skulle jag komma in skulle jag få en chock och inte veta vad jag ska göra=) Men det tar vi då.

En sak som vi  investerat i denna sommar som är otroligt skönt att det är färdigt innan semestern börjar, men det har också varit ett himla slit. Vi har nämligen valt att bygga in en rampool. Det har tagit sin lilla tid, men äntligen är den klar sen några veckor tillbaka, och barnen njuter för fullt. Våra grannar som bor mitt emot är så gulliga, ”vilket paradis ni har byggt till barnen”. Nog gör man allt för kidsen. De älskar verkligen poolen, och till och med Line , hon är så söt och ropar bada! 🙂

Tänker mig att jag ska visa mer från vårt lilla poolområde. Det blev verkligen så bra, innan här hade vi bara en vanlig trall som vi egentligen inte utnyttjade till någonting, så därför blev detta så himla bra.
Nu slipper vi köpa nya små mindre pooler varje säsong. ♥

Rickard & jag har även hunnit fira 15 år tillsammans, det känns ju helt galet. Tänk att vi har stått vid varandras sida så många år, tillsammans har vi skapat vårt egna härliga lilla kaos med våra barn. Hade inte velat göra livets resa med någon annan och har aldrig tvivlat på oss två. Älskar dig mer för varje dag. ( trots de gånger du går mig på mina nerver) ♥
Grattis till kärleken och grattis till oss. ♥

Kram/Angelica

Doulautbildning tillsammans med Din Gravidcoach!

-reklam för din gravidcoach-

Nu ska ni få följa med in i doulans värld och de fyra dagarna som jag tillbringade i Stockholm när jag utbildade mig till Doula.
Det var helt fantastiska fyra dagar med väldigt mycket info men även en stor resa för mig själv inombords.
Att åka till storstaden och gå en utbildning där jag inte kände någon innan, var läskigt och spännande på samma gång.

När jag bestämde mig för att jag ville gå en utbildning till doula så googlade jag en del och fann ganska snart denna utbildning som jag sedan gick. Utbildningen var via Gravidcoach.se 

De tre fantastiska kvinnorna som driver gravidcoach, är utbildade doulor och har lång erfarenhet inom detta. Förutom att de är doulor och utbildar fler doulor runt om i landet, De utgår ifrån Skåne och erbjuder förlossningsförberedande kurser, amningsstöd, gravidmassage, och även stöd vid aborter. Så bor du långt ner i vårt land och känner att du vill ha stöd och hjälp med något av detta så kan du kika in hos gravidcoach och kontakta dom. Alla deras stöd och kurser kan ni läsa om HÄR.

Utbildningsdagarna var från 9-18 de flesta dagarna , men även om de var långa så kändes de aldrig så. Tiden sprang verkligen i väg och man kom alltid hem med härlig energi efteråt. Oftast har man en tanke om hur man tror att det ska bli, men  hela upplevelsen blev liksom ännu bättre.
Dagarna var otroligt bra strukturerade. Mycket info, men otroligt intressant.

Så vad är en doula egentligen?
En doula är en person vars uppgift är att finnas som ett stöd för den födande kvinnan men också som ett stöd för partnern. Tanken är inte att ta någon annans plats, utan att finnas som ett stöd och minska rädsla och skapa en trygghet.
En doula hjälper familjer både under graviditeten, själva förlossningen men också som ett stöd efter förlossningen, En doula kan erbjuda er verktyg för att ni tillsammans ska kunna bli ett starkt team.
Allt detta och mycket mer lär du dig under utbildningen när du sedan blir dipl. doula. Som doula är du själv ditt viktigaste redskap. Närvaro och lugn har den största effekten på hur stödet upplevs.

Din gravidcoach erbjuder sina kurser i Stockholm & i Skåne, de har nu släppt höstens kurser som jag absolut tycker ni ska kika närmare på. Läs om kursen HÄR.

Så vad ingår egentligen när du väljer att utbilda dig till doula?
Man får dela med sig av sin egna förlossningsupplevelse om man önskar, Doulans roll, hur man som doula samarbetar på ett bra vis med vårdpersonalen. Hur du startar upp ett samarbete tillsammans med dina klienter. Hur kan ett församlat se ut med eventuella klienter? Förlossningens olika faser och hur förlossningsförloppet ser ut. Hormoner. Olika typer av smärtlindring. Föda utan rädsla verktyg och mycket mycket mer.

Så vilka är det fyra olika verktygen när det kommer till ” föda utan rädsla?”
De fyra verktygen som man pratar om är. Andning, avspänning, rösten och tanken.

Tanken med att använda dessa verktyg är att förflytta kvinnan från ett stressat läge , till ett mer kontrollerat och skapa en trygghet. En trygghet som gör att hon i sitt värkarbete kan hantera värkarna på ett bättre sätt. Genom att skapa en trygghet så utsöndrar man också vårt må bra hormon ( oxytocin ).
Men får en väldigt bra genomgång på utbildningen kring detta och du kan på så vis också hjälpa dina klienter i detta. Att förlossningar går både snabbare och mindre komplikationer när kvinnor har rätt stöd har visats i studier, vilket är helt fantastiskt. Studier visar även att förlossningar med doula har en positiv effekt, så kallad doulaeffekten. Antal kejsarsnitt minskar, Förlossningens längd minskar, Behovet utav en medicinsk smärtlindring minskar, samt att önskemål om epidural ( ryggmärgsbedövning) minskar. ♥

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här har ni de tre grymma bakom utbildningen.Malin, Anna och Aniara.

Du får också under dessa dagar lära dig olika massagetekniker, både med och utan sjal. Olika typer av press , höftpress samt knäpress och hur det kan underlätta under värkarbetet. Höftpress kan göras både med sjal och utan, Gör man utan så ska den gravida stå upp och personen som ska ge höftpress sitta på en stol, ni kan se bilden ovan här till vänster. Höftpress är ett slags mottryck som kan vara skönt under värkar. Pressen avlastar bäckenet. Du trycker under hela värken och släpper när värken är slut. Här kan man också diskutera efter värken om kvinnan tyckte det hjälpte eller inte och om något behöver justeras.

Denna övningar går också att göra med sjal, men då behöver ni va två stödpersoner, förslagsvis partner och doula. Lägg sjalen runt den födande under magen. korsa ändarna i ryggen, och sedan drar ni åt varsitt håll som att ni har dragkamp. Denna ska också hållas under värk.

Det finns olika sorters övningar när det kommer till att använda sig utav sjal under förlossning. Dessa sjalas heter Rebozos och kommer ursprungligen från Mexico där barnmorskor använt dessa tygstycken.
Denna typ av övningar kallas för Oxytocingunga. Du sveper sjalen runt hela överkroppen,  att ha förtroende för din stödperson och våga luta dig tillbaka i sjalen. Sedan gungar stödpersonen födande fram och tillbaka i ett lugnt tempo. Denna övning är lugnande och tryggheten i denna hjälper oxcytocinet att flöda.

 

En annan övning som man kan göra med sjalen kallas för Belly sifting. Denna typ av övning kan hjälpa bebis under förlossningen att lättare rotera. Hjälper även den födande att slappna av under förlossningen. ”lyft” upp magen under själva värken och sedan släpp ner långsamt långsamt, när värken är över.

Vi fick lära oss väldigt många tekniker både med och utan sjal. Tanken är inte att man ska använda alla på en och samma gång, utan beroende på hur situationen ser ut under förlossningen så finns det olika övningar för olika tillfällen som man kan prova sig fram med vad den födande tycker om och inte.

Här får vi undervisning om hur man med hjälp av knäpress kan smärtlindra vid ryggont. Knäpress kan göras antigen när den födande ligger ner eller när hon sitter på en stol. Denna övningar är till för att avlasta och lindra smärta i rygg och svank. Här gäller det att instruera den födande att slappna av i benen och hjälpa till att pressa. pressa under värk och släpp sedan under vila. Denna övning kan man göra så många gånger som den gravida önskar.

Förlossningsställningar, Metoder i att stödja. Du får dessutom lära dig mycket om amning och hur du kan ge stöttning i det.

Eftersom du som doula har dig själv som största redskap i att ge stöd. Så är det viktigt att du är lugn, närvaro och lugn har den största effekten. Vi fick många tips om hur vi med hjälp av vår röst och kroppsspråk kan skapa en trygghet för den födande personen och dess partner.
Så hur kan man ge bra stöd vid beröring?
Mycket kropp, fast hand, rytmen ( otroligt viktig ) den bör va långsam. Riktningen ska vara neråt.

Inför kursen finns det också en rad kurslitteratur , som kan vara bra att läsa innan, eller alternativt efter kursen. Du ser på deras hemsida vilken kurslitteratur som du bör läsa. Läs mer HÄR

Under dessa dagar så kommer också tre stycken gästföreläsare . Alla tre lika intressanta.
Först ut på våra dagar var Gudrun Abascal, som är legitimerad barnmorska, med över 40 års erfarenhet av förlossningsvård och hon har även skrivit boken ” Att föda” Det var otroligt givande att lyssna på Gudrun som har så mycket erfarenhet av förlossning.

Sedan föreläste också Maria Wigbrant också legitimerad barnmorska. Hon är träningsinstruktör,  och har skrivit boken ” Stark, glad mamma” Att få lyssna på Maria var givande och intressant. Hon bjöd också in oss i världen när det ” inte riktigt blir som man tänkt sig” Eftersom jag själv jobbar på Neo så har jag redan mycket kunskap om detta. Men för alla andra som inte har samma bakgrund som mig i utbildningen så är detta helt fantastiskt. Så tycker det är superbra att de även tar in detta ämne i utbildningen.

Doulan Opokua Britton, som arbetar som sjuksköterska och Doula kom och gästföreläste. Vi fick ta del av hur hon gjorde för att starta upp sin verksamhet och hur hon upplever arbetet som doula. Mycket intressant.

 

 

Här är vi alla nyutbildade doulor på en och samma bild, samt våra fina lärare och doulan Opokua längst upp till vänster!

Här instruerar Aniara några olika typer av ”spinning babies” övningar. Dessa övningar kan vara viktiga om tex bebis ligger högt upp och inte riktigt trängt ner. Vissa övningar balanserar ligamentet nära cervix och kan skapa mer plats för bebis. Dessa kan vara till fördel om man behöver hjälpa bebis på traven att inta position. Samt att det minskar smärta och spänningar under förlossning men även under graviditeten. Men när det kommer till dess övningar finns det tyvärr ingen vetenskaplig evidens på detta, det finns alltså inga bevis på att detta fungerar. Mer än en stor erfarenhetsbaserad kunskap. Det går att läsa mycket mer kring detta på spinning babies.
Tycker verkligen om att det ingår SÅ mycket i denna utbildning. ♥ Dessutom ingår det även coachen samtal efter avslutade utbildning, för att få extra stöd i början. SAMT att det ingår en säljkurs så att man får stöd i att komma igång med sina första uppdrag som doula! ♥ Jag har bokat in mitt egna första coachade samtal redan nästa vecka! Det ser jag fram emot!

Jag tycker det är så bra att utbildningen också innehåller föreläsningar från både vårdpersonal men även av doula. Vi hade även chansen att efteråt fråga ut alla som föreläste om de frågor som kan tänkas komma upp under tiden.

Inför hösten kommer de att ha två olika utbildningar till doula, en i Stockholm och en i Skåne.
Är du intresserad av att läsa mer och kanske gå utbildningen till doula? klicka HÄR och läs mer. Vill skicka in en intresseanmälan redan nu? Så klicka HÄR.

Jag ångrar inte en sekund att jag gick kursen, den vad väldigt givande även på det privata planet och jag kände att kursen är SÅ givande.

Nu ser jag fram emot att vara med på min systers förlossning, och att coacha henne och hennes sambo i deras förlossning. ♥

Stor Kram / Angelica

Fler födelsedagar..

Fler födelsedagar har vi haft här hemma. I början på Juni så har vi Line som fyllde ett den 2/6 och dagen efter fyllde Lowa 11år. Tänk att de fyller dagarna efter varandra. Så vi passade på att ha ett 111års kalas för de här hemma. ♥

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi pyntade vår trädgård med en ballongbåge.
Sjävklart bakades det tårta med jordgubbar på, hur smarrigt?


Jag ville gärna föreviga tårtorna, men det var Lucie mindre road över, för hon ville mest få sin lilla bit=)

Kan verkligen knappt förstå att lilla Line är ett år redan, det har verkligen gått så himla fort.
familjens minsta lilla familjemedlem.

Och att Lowa redan hunnit bli Elva år och börjar femte klass efter sommaren känns också helt galet.
Älskade ungar, så många gråa strån jag får, men vem hade jag varit utan er? Så glad att får dela dagarna tillsammans med er, även om jag ibland skulle behöva vila öronen 😉

Det blev ett lyckat kalas och alla var nöjda, sen när det blev lördag och Lowas kalas så fick hon välja vad vi skulle äta, så har vi gjort i alla år, att födelsedagsbarnet får välja mat. Lowa valde sjävklart planka, för det är det bästa hon vet.
Nu näst på tur är det Leias födelsedag och hon fyller 13 år nästa vecka. Men först är det dags för skolavslutning. På torsdag slutar Leia 6an och och Lowa slutar fyran. Tänka sig att vi har en högstadieelev här hemma efter sommaren. Känns helt galet.
Dessutom slutar Leona på förskolan och efter sommaren är det dags för förskoleklass för henne. Många nya spännande förändringar. ♥ Men först ser vi fram emot ett långt och härligt sommarlov.

Vi är mitt i ett bygge av pool här hemma, den hoppas vi kunna ha mycket nytta va nu i sommar. ♥

Nästa inlägg kommer jag ägna åt min doula utbildning som jag gick, för ett tag sen, vill verkligen berätta allt för er! ♥

Kram och ha en fin dag.

Babyshower för min älskade lillasyster!

-reklam för myperfectday.se-

Det har varit en tuff tid på många plan ett tag tillbaka. Men nu ska jag ägna detta inlägg åt min systers babyshower.
Som jag nämt tidigare så ska min ena lillasyster ha bebis i sommar. Självklart har vi fixat en babyshower till henne. Detta har vi planerat länge och väl, så för några veckor sedan var det  ÄNTLIGEN dags att få överraska henne.
Vägen dit har inte varit enklast ska jag säga, hon har vetat om att det kommer bli en babyshower någon gång, men absolut inte när. men det har kommit ett och annat meddelande om önskemål från hennes sida ,och gud ska minsann veta att hon har ändå krav. ( läs detta med glimten i ögat ) Hon har också försökt lista ut när denna babyshower är och frågat överallt och försökt snoka. Det bästa av allt är att hon inte misstänkte ett dugg när det väl var dags, så hon blev SÅ lurad.

Jag bokade nämligen in en fotografering tillsammans med henne och hennes sambo och bebismagen. Men OM det fanns risk att hon avbokade. OH yes. För hon gnällde ungefär i en veckas tid att hon inte hade några kläder att ha. Sen skulle hon till Linköping några dagar innan, och hitta hon ingenting då, ja då skulle hon avboka fotograferingen, det hade hon gjort klart för mig. =P Men alla delaktiga har skött detta så fint, hennes sambo peppade henne på sin sida och förberedde sig för fotografering. Jag bestämde plats med dom, låtsades på instagram att jag planterade dahlior hela förmiddagen. Vilket inte stämde , för i själva verket förberedde vi massor med hennes babyshower, jag och min andra syster Alice, åkte tidigt hem till Felicias bästa kompis Emma och käkade en god frukost tillsammans med Felicias svärmor och svägerskor, alla otroligt nervösa och pirriga och oroliga att Felicia skulle misstänka något. Vi parkerade bilar en bit ifrån ifall hon skulle få för sig att åka förbi. Allt va planerat in i de minsta detalj.  Vi var ett jäkla bra team och hade det SÅ mysigt verkligen.. Även om vi var lite stressade, så ordnade sig allt och vi höll tidsplanen.

En av presenterna var en kalender, där hon nu får öppna ett paket varje dag i några veckor framåt. En av presenterna var en badbalja som ni kan se på bild, sen är den fylld med massor av presenter. Dessutom innehöll den en bok med fina hälsningar från oss alla.

Efter alla förberedelser så begav vi oss till Råssnäsudden här i Motala, vi förberedde ballongbåge och pyntade platsen. Felicia ville gärna ha sin babyshower i naturen och grilla korv, så fick det bli. Men pynt kom hon minsann inte ifrån. Vi stod för glatta livet och pumpande upp alla ballonger till en ballongbåge, allt packades i sopsäckar… Och sedan monterade vi allt på plats när vi kom fram. Vi köpte en rosenbåge som vi sedan fäste ballongbågen på.
Undertiden skickade Felicia alla hennes outfit hon skulle ta med sig för vår fotografering. Det var så roligt att hon inte misstänkte något alls. Den lilla vägen ner till själva platsen, stannade vi på olika ställen och fotade lite.
Så himla vackra. När vi började närma oss platsen, så ser Felicia att det står folk och att det är en båge med ballonger. ” men gud det är ett bröllop där oj” säger hon. Det tar ett bra tag innan hon förstår att det är alla hennes nära och kära som står där redo för ett ha ha em babyshower för henne. ♥ Min syster Alice står en bit bort med ett glas alkoholfritt bubbel och ska komma fram och önska Felicia välkommen. Men Felicia ser inte till en början att det är Alice heller och säger ” vem är det där och vad vill hon, varför kommer hon häråt?”
Hon var verkligen SÅ lurad. Det var så kul att se. det blev SÅ lyckat verkligen. Så många tårar vi fällde av glädje.

Hon önskade sig ingen ” traditionell” babyshower när det kommer till färger, så därför valde vi att ha naturliga färger i ballongbågen, dessa fanns inte att beställa som ett helt set så jag satt en kväll och valde ut ballong för ballong. ♥
Alla dekorationer kommer från myperfectday.se älskar att beställa därifrån och ballongerna har sån sjuk bra kvalitet och tål mycket. Inte en enda gick sönder under resan. Finns otroligt mycket för just babyshower så vill ni kika in hos dom och få inspiration till det så titta HÄR.  


Eftersom Felicia älskar smågodis så hade vi såklart gjort små påsar fyllt med smågodis.
Dessa kommer också från myperfectday och ni finner dessa HÄR , och de små klädnyporna HÄR.


Det blev verkligen en lyckad dag och nu väntar vi med spänning tills lilla S kikar ut.

Efter midsommar ska vi ha ett litet förberedande samtal in för förlossningen. Tänk att jag ska få vara med när hon kikar ut. Wow.

Kram/ A

Så blev hon äntligen 6 år, och nu börjar alla våra kalas!

Har så mycket att skriva men har verkligen halkat efter av många anledningar. Men jag tänker att jag ska försöka komma ifatt. SÅ mycket att berätta från när jag var på doulautbildningen, men det kommer få komma i ett eget inlägg. Dessutom har vi haft babyshower för min syster ( också ett eget inlägg) Tänk att vi lyckades överraska henne så..Hon trodde hon visste när denna babyshower skulle bli av , men icke. Men det ska ni får höra mer om som sagt.

Helgen som var, fyllde Leona 6 (!) år. Tiden går så fort, men som hon har längtat till denna dag. SÅ hon var mer än nöjd när det äntligen var dags att ha kalas. Vi sjöng och firade med god jordgubbstårta. Vädret var super, vilket gjorde att vi hade kalaset utomhus, Så mysigt verkligen.
Igår var hon också och hälsade på i skolan. Det är ju galet att hon börjar förskoleklass efter sommaren. Det är så roligt att höra henna och Lucie prata med varandra om detta. Imorse när vi åkte till förskolan så frågade Lucie, ” Leona kommer de bli läskigt att börja i skolan?”
Så svarade hon ” nej , men kanske lite nervöst, men jag ska få räkna matematik”
Hon är minst sagt taggad, det kommer nog bli lite ovant för Lucie att inte ha sin storasyster på förskolan, men det kommer nog gå bra.

En av presenterna som hon fick var också att ta hål i öronen, så det ska vi göra någon dag framöver, gissa om hon är orimligt taggad även på det. Lilla gumman. Hon känns verkligen som en liten mini Leia , de är så himla lika i många sätt. Bland annat när det kommer till kläder, det går inte alls att ha vilka som helst, och såhär var Leia också när hon var liten. Det var fajt om dessa kläder innan man kom iväg varje dag. Gjorde misstaget idag att inte förbereda igår kväll, borde gjort! men o andra sidan så valde hon en uppsättning först, för att sedan ändra sig ändå! ♥ Det är så intressant ändå att alla våra barn är så lika men ändå så olika. ♥

Nu är det bara två dagar kvar så fyller vår minsta lilla skatt 1 år, vart har detta året tagit vägen? Det är helt galet vad fort det går. Blir alltid så himla blödig när det är dags. Kändes ju som hon nyss föddes liksom. Men samtidigt är det helt fantastiskt att få följa utvecklingen, hon är verkligen överallt nu och det bara lyser bus i ögonen på henne. ♥

Har beställt ballonger inför tjejernas kalas, vår tanke är att ha för Line & Lowa samtidigt, eftersom de fyller så tätt. 🙂
Vi kämpar även på med vår trädgård och det börjar bli riktigt mysigt ändå här hemma.. Dahliorna är i jord, och jag ivrigt tittar på dom alla dagar i veckan och vill att de ska blomma. Har en känsla över att de kommer vara ett dåligt år för mina dahlior i år, vet inte varför och hoppas jag har fel.

För några veckor sedan när jag planterade ner dom.
Idag är R iväg i Stockholm och står på mässa hela dagen och kommer inte hem förrän ikväll. Saknar honom alltid när vi inte är tillsammans, men det ska nog gå bra!

Hoppas ni har de fint.
KRAMAR

Visst kommer det att blomma fint?


Hej Fredag. Igår hade vi en studiedag här hemma, alla barnen var lediga. Det är alltid mysigt med en dag ledigt extra i veckan. Men barnen var mer högt än lågt dock, vet inte alls vad det var med dom igår , antigen handlade om att jag kanske hade mindre energi, och då helt enkelt inte hade samma tålamod som man brukar ha. Eller så var de mer busiga och extrema än vad de brukar vara andra dagar. Eller så var det helt enkelt en kombo. Så vi kan summera att det var galet när hemma igår. Men idag är det fredag och jag ser verkligen fram emot en ledig helg på hemmaplan. Vi har inga större planer, mer än att vi ska gå på vernissage på folkets hus. Lowa går nämligen en målarkurs en dag i veckan och har nu utställning imorgon, så den ska vi kika på. Annars räknar jag med en ganska lugn och. behaglig helg. ♥
Hoppas den kommer bjuda på mycket sol så man kan vara ute.

Just ja, bloggen/ hemsidan är lite under ombyggnad , så håll till godo innan den är helt färdigt.

Vågar inte riktigt plantera ut mina dahlior ännu, då det sägs att det ska vara några frostgrader om nätterna under helgen, men sen ska frosten vara över så då ska de minsann ut. Många har tagit sig och växt på riktigt bra, En del har fått sugrötter och håller tummarna för att de blir blommor av dom också.

 

När jag planterade mina små dahlior såg de ut såhär.. jag planterar alltid mina dahlior i påsar. För tre år sedan när jag planterade för första gången, planterade jag några i krukor och några i plastpåsar, men föredrar verkligen plastpåsar, de tar mindre plats, och man kan också hålla koll på sugrötterna. För jag lovar, man står och glor i dessa påsar jämt när man väl satt ner knölarna i jord. En av mina väninnor hade förodlat långt innan mig och gulligt nog fick jag några som hon hade förodlat. Så när jag satte mina hade jag en som redan hade vuxit på bra.

Nu ska jag visa hur mina ser ut idag. Vissa har verkligen växt på och skjutit upp i höjd medans andra rackare är något sega.


Ska nog ge dom lite extra kärlek i form av vatten, vissa ser visst lite ledsna ut. Jag har inte heller börjat härda dom ute som jag brukar göra, och det är mest för att latmasken i mig slagit till.

Men nog om blomster. De tre minsta tjejerna ser så fram emot sommaren, så igår åkte det på klänningar, Lucie och Line matchade i två nya, medans Leona tog en matchande som hon hade i garderoben sen förra året.

De är verkligen så omhändertagande mot varandra. Måste också skriva att vi har fått platsen vi sökte till förskolan, HUR sjukt? Det känns helt galet och jag känner mig inte alls redo att hon ska börja efter sommaren, MEN otroligt tacksam för att vi får platsen på Lucies dagis, för efter sommaren börjar Leona förskoleklass. Ännu mer galet. Och Leia vår äldsta börjar högstadiet. De växer verkligen de små liven. ♥
Men först ser vi fram emot en härlig sommar, med många födelsedagar. Tänka sig att så många fyller år samma månad av våra tjejer, Tre av fem fyller år i Juni , varav två dagarna efter varandra. Line fyller den 2 juni och Lowa den 3 e juni, sedan fyller min syster Felicia år den 4 e juni. Så många födelsedagar.

Men först ut i vår familj i skrivande stund är Leoan, hon fyller nämligen 6 År , den 27 e maj.Så mycket saker hon önskar sig, kan inte hålla reda på hälften av allt. Vår lilla pysseltjej, hon älskar verkligen allt som har med pyssel att göra. Det som är en aning tråkigt, är att det där med att städa efter sig, tydligen inte är lika spännande. 😉

Hoppas in får en härlig fredag och en bra start på helgen.
STOR KRAM ♥ / Angelica

Kategorier