Nu kan vi checka av även det, och idag är det dags för besök hos barnmorskan.

Förlåt för min frånvaro här inne, Covid har nu bockat av en efter en här hemma. Det började med att de stora tjejerna var positiva båda två. Leia hade inga symtom, medans Lowa hade ont i halsen, feber och huvudvärk.
När de båda två var positiva beställde jag även ett pcr-test till mig, Vi har flera gånger testat oss med hemtest, jag var negativ på alla, likaså Leia, Men Lowa fick positivt på hemtest.
Hur som, jag var också positiv på pcr, med väldigt milda symtom skulle jag säga. Eftersom jag dessutom är gravid så hade jag i vanliga fall trott att det berodde på det, jag hade lite huvudvärk som kom och gick, och en ofantlig trötthet. Hade kunnat bero på järnbrist tex. Men det känns skönt att vi fick det lindrigt ändå. Jag har ju verkligen varit nervös för att få covid nu när jag är gravid. Men nu kan vi checka av det hela. Alla i familjen har haft det, och nu är det bara lilla Lucie som har symtom kvar. Hon har fortsatt feber. ♥ Så hon blir hemma hela veckan, sen nästa vecka har jag tagit semester under lovet. Jag håller tummarna att vi får hålla oss friska nu, alltså vi har verkligen betat av allt, både vattkoppor, vanlig förkylning, influensan, magsjuka och nu covid.

Längtar så till våren och att kunna börja plantera, och börja planera inför alla dahlior hur dom ska planteras i år. Ska ge dom mer utrymme än vad de fick förra året tänker jag . Så får vi hoppas att det kommer må lite bättre. ♥

Idag är det äntligen dags att träffa barnmorskan, det ska bli mysigt. Inte varit där sen inskrivningen, och det måste varit runt vecka 10 om jag inte minns fel? Idag är jag i vecka 24+6, Imorgon torsdag byter vi dag igen. v26 ( 25+0)
Antar att vi ska lyssna på bebis hjärtljud och att hon ska mäta magen också för första gången, det ska bli roligt att se vad måttet visar.

Jag har börjat få mer ont i mina fogar också känner jag när jag rör mig. 🙁 den känslan har jag inte saknat.

 

Tänker att jag skriver en liten mer utförlig uppdatering efter att jag varit hos barnmorskan. Ska dit under eftermiddagen. ♥ Undrar om jag även får reda på idag vilken blodgrupp bebis har?
Jag har en negativ blodgrupp och har tidigare fått tre positiva barn , förutom Lucie för hon är negativ precis som jag. Så ska bli intressant att se vad bebis i magen har för blodgrupp. om jag kommer behöva ta spruta efter graviditeten, samt under.

Med Leona i magen fick jag ta en spruta vid v 28 något, som antagligen sedan resulterade i att hon ” falskt” visade att hon var DAT-positiv när hon föddes. Vi fick åka fram och tillbaka och kolla hennes bilirubin hur mycket om helst de första dagarna. Hon hade aldrig högt billi, eller var inte ens i närheten av att behöva sola. Ni kan läsa ett gammal inlägg på bloggen om allt detta HÄR.

Kikar in lite senare om jag inte somnar tidigt ikväll 😉 För då kanske de dröjer tills imorgon.

Kram / A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer